Nέος διευθυντής στο ιδιαίτερο γραφείο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάπα Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, χειροθετήθηκε ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Τότκας.

Συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στην Πατριαρχική Μονή του Αγ. Σάββα Αλεξανδρείας.

Προ της απολύσεως της Θείας Ευχαριστίας, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τέλεσε την Χειροθεσία του Αρχιμανδρίτη κ. Νικοδήμου Τότκα, αποσπασμένου κληρικού της Ι.Μ Δημητριάδος και Αλμυρού, σε Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, απονέμοντας το Πατριαρχικό διοριστήριο πιττάκιο, καλωσορίζοντάς τον στην Πατριαρχική Αυλή και ευχόμενος καλή και καρποφόρα διακονία στην Έδρα του Πατριαρχείου.

Ποιος είναι ο νέος διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Πατριάρχη

Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Νικόδημος Τότκας (κατά κόσμον Δημήτριος) του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεννήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας το έτος 1975, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στα Γερμανικά εκπαιδευτήρια. Αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Βερολίνου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1999 μετέβη στην Ελλάδα, όπου εκάρη Μοναχός την 13η Νοεμβρίου και χειροτονήθηκε Διάκονος την 14η Νοεμβρίου του ιδίου έτους, υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κυρού Ιωάννου (Παπάλη). Πρεσβύτερος το 2004 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.

Κατά τα έτη 2001-2004 υπηρέτησε ως Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου και κατά το έτος 2004-2005 ως Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου. Υπήρξε υπεύθυνος Νεότητας και συνεργάτης των κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου «Άγιος Παύλος».

Το 2005 μετετέθη στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και ακολούθως απεσπάσθη στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, όπου και υπηρέτησε ως εφημέριος σε ενορίες του Βερολίνου, της Λειψίας και του Άαχεν.

Το 2015 απεσπάσθη στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας της Νοτίου Αφρικής, όπου και υπηρέτησε ως Ιερατικώς Προϊστάμενος στην Ελληνική Κοινότητα του Klerksdorp North West.

Τον Ιανουάριο του 2019 κληθείς υπό της Α. Θ. Μ. στην Έδρα του Πατριαρχείου ενετάχθη στον Κλήρο της Πατριαρχικής Αυλής. Τη 2α Φεβρουαρίου, διορίσθη υπό του Μακαριωτάτου Πατριάρχου, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου και Ιερατικώς Προϊστάμενος του ιστορικού Κοινοτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

Αρέσει σε %d bloggers: