Το ex libris της βιβλιοθήκης της Πηνελόπης Δέλτα, είναι ένα δένδρο δαρμένο από τους ανέμους όπου από κάτω γράφει: “Τσακίζει, μα δε λυγά”. Είναι το έμβλημα της.

Είναι η εικόνα που συνοψίζει την αμείλικτη εκείνη επιταγή του “πρέπει” … Πρώτα η φωνή του καθήκοντος και ύστερα η φωνή της καρδιάς.

Είναι η συγγραφέας που μας κράτησε από το χέρι και μας οδήγησε στη μαγεία στα παιδικά μας χρόνια: Παραμύθι χωρίς όνομα, Τον Καιρό του Βουλγαροκτόνου, Τα μυστικά του Βάλτου.

Όμως η Πηνελόπη Δέλτα, είχε και μια ζωή γοητευτική και δεμένη με την ιστορία του τόπου.

Αυτή η γοητευτική ιστορία μιας σπάνιας προσωπικότητας, ξεδιπλώνεται στο μουσικοθεατρικό δρώμενο: ‘‘ Έρως και μουσικές του Κόσμου, Πηνελόπη Δέλτα – Ίων Δραγούμης», που παρουσιάζεται από μέλη του “Amberlink Ensemble” την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου και ώρα 7μμ , στην αίθουσα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων (3ης Σεπτεμβρίου 56, 1ος όροφος )

Ένα Ensemble Μουσικής Δωματίου, απαρτίζεται από διεθνώς διακεκριμένους επαγγελματίες μουσικούς οι οποίοι συμπράττουν τακτικά με κορυφαίους μουσικούς και θεατρικούς οργανισμούς ( Teatro S. Carlo, Napoli, Semperoper Dresden, Arena di Verona, Easter Festival Moscow, International Istanbul Festival, Perthshire Festival, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ ‘Όπερας Ελλάδος κ.α.)

Ερμηνεύονται έργα των A. Piazzola: Oblivion , La muerte del Angel, Celos Liebertango & J. Rutter: 1. Prelude 2. Ostinato 3. Aria 4. Chanson 5. Rondeau

Η Θεατρικοποιημένη εκδοχή των περιστατικών της παράστασης είναι βασισμένη στο βραβευμένο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα» που αναφέρεται στον έρωτα της Πηνελόπης Δέλτα με τον Ίωνα Δραγούμη.

Μια συγκινητική ιστορία αγάπης σε εναλλασσόμενους χωροχρόνους από την Βιέννη του 1908, στην Κηφισιά του 1941. Ένα χρονικό που ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια των θεατών σημαντικά ιστορικά στοιχεία του πρώτου μισού του προηγούμενου αιώνα, μέσα από την ζωή της σπουδαιότερης Ελληνίδας συγγραφέως.

Σκηνοθεσία – διασκευή – επεξεργασία κειμένου: Θεόδωρος Οικονομίδης.

Διανομή: Κυρία Δέλτα: Μέμη Αναστασοπούλου Πηνελόπη: Ειρήνη Δρίβα Ίων Δραγούμης: Νίκος Σιναρέλης Δόκτωρ Φρίντμαν: Νίκος Μουρελάτος Μαριάνθη: Νικόλ Κ. Αφηγητής : Θ. Οικονομίδης.

Σκηνοθεσία – Κείμενα Θεατρικού Δρώμενου: Θεόδωρος Οικονομίδης

Διοργάνωση – Παρουσίαση – Συντονισμός: Η δημοσιογράφος Ντέπη Στενού.

Είσοδος ελεύθερη. Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Αρέσει σε %d bloggers: