Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα ξεδιπλώθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων. Μια μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσίασε το συγκρότημα Amberlink Enseble, με τίτλο «Έρως και μουσικές του Κόσμου, Πηνελόπη Δέλτα – Ίων Δραγούμης», βασισμένο στο βραβευμένο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα».

Το χρονικό εναλλάσσεται από τη Βιέννη του 1908 και τη Κηφισιά του 1941. Ξετυλίγεται η ζωή, το έργο και ο ανεκπλήρωτος έρωτας της Πηνελόπης Δέλτα προς τον Ίωνα Δραγούμη, αλλά και σημαντικά ιστορικά γεγονότα της εποχής.

Τα κείμενα των θεατρικών δρώμενων, η σκηνοθεσία και η αφήγηση, ήταν του Θεόδωρου Οικονομίδη. Τη διοργάνωση, συντονισμό και παρουσίαση είχε η Ντέπη Στενού. Πήραν μέρος οι ηθοποιοί Μέμη Αναστασοπούλου, Ειρήνη Δριβά, Νίκος Σιναρέλος, Νίκος Μουρελάτος και Μαριάνθη Νικόλ Κ. Έπαιξαν οι μουσικοί Stacy Koulouris πιάνο, Nathalie Komiluk Sdralis βιολί και Νίκος Χαλκιάς φλάουτο.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης, η Έφορος Πολιτιστικών κ. Ηλιάνα Θεμιστοκλέους και τα μέλη, ευχήθηκαν να συνεχιστεί η συνεργασία ώστε να γίνουν και άλλες αντίστοιχες υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις.

Αρέσει σε %d bloggers: