Mε τις παραινέσεις όλων να υπάρξει ένα project plan προκειμένου να διοργανωθούν εκδηλώσεις οι οποίες θα αποφέρουν έσοδα, πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019, η ετήσια γενική τακτική συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σχεδόν σύσσωμη η Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Συγκεκριμένα ήταν παρόντες οι : Μιχάλης Γκρουνστέιν (Αντιπρόεδρος), η κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου (Γενική Γραμματέας), Βίλλυ Πολίτη Ζουέ (Επόπτρια Γραφείων), Ανδρέας Ρούσσος (Κοινοτικός Επίτροπος), Λεωνίδας Φοντριέ (Κοινοτικός Επίτροπος), Ανδρέας Γιόσρι (Κοινοτικός Επίτροπος), Στέλιος Χαλκιάς (Κοινοτικός Επίτροπος), γεγονός το οποίο επεσήμανε και ο πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέκος Καζαμίας ο οποίος πρόσθεσε επίσης ότι κατά το 2018, η Ε.Κ.Κ ήταν ο φορέας ο οποίος συνέδραμε οικονομικά τα μέγιστα στον ΣΕΕΑΣ. Έκανε όμως και μια πρόταση, να συναντηθούν όλα τα παροικιακά σωματεία και να διεξάγουν διάλογο.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέκος Καζαμίας, έκανε απολογισμό των δράσεων του Συλλόγου και εστίασε στα οικονομικά δεδομένα. Όλοι οι ομιλητές, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Αχιλλέας Μπικής, ο αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει αναδιοργάνωση του Συλλόγου.

Σε ανάλογο πλαίσιο ήταν και οι προτάσεις της Επόπτριας Γραφείων της Ε.Κ.Κ κ. Βίλλυς Πολίτη Ζουέ – η οποία διάβασε την παρέμβαση του Προέδρου της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστου Καβαλή – και κατέθεσε και τις δικές της (ως τέως πρόεδρος του Συλλόγου).

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Τάσος Αναστασίου, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣAE κ. Βασίλης Ζουές ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου κ. Μιχαηλίδη και του Δ.Σ, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ, διάβασε το μήνυμα του Προέδρου της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέα Μαυρομάτη.

Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν και εκπροσωποι σχεδόν όλων των παροικιακών σωματείων.

Aξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της βραδιάς συγκεντρώθηκαν 3.000 αιγυπτιακές λίρες, χρήματα τα οποία θα αποσταλούν στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Καϊρου για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Το θέμα ανέλαβε να διαχειριστεί η Επίτιμη Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο ΣΕΑΑΣ αριθμεί 172 τακτικά και αρωγά μέλη.

Αρέσει σε %d bloggers: