Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονα και τον Επίσκοπο Βαβυλώνος κ.Θεόδωρο, αφίχθη αεροπορικώς στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire της Δημοκρατίας του Κονγκό.

Στο διεθνή αερολιμένα Agostino Neto τον Μακαριώτατο υπεδέχθησαν ο κ.Alexandre Honoré Paka, ιερείς, οι ανώτατες στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου και πλήθος πιστών.

Αμέσως μετά ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μετέβη στην Ενοριακή Κοινότητα Αγίας Φωτεινής συνοικίας Mpaka όπου εψάλη Δοξολογία, μετά το πέρας της οποίας προσεφώνησε ο Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής κ.Armand Michel Massa. Προς τον κ.Πρόεδρο η ΑΘΜ απένειμε τιμητική διάκριση του Πατριαρχικού Θρόνου για τις πολλαπλές ευεργεσίες του προς την Ενορία.

Το απόγευμα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, χοροστάτησε κατά τον Μ.Εσπερινό των Eγκαινίων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, αφού προηγουμένως κατέθεσε τα ιερά λείψανα επί της προς εγκαινισμόν αγίας τραπέζης.

Η δεύτερη ημέρα της παρουσίας του Μακ. Πατριάρχου στο Κονγκό ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ, ως και τον παρακείμενο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Η Φωνή της Ορθοδοξίας 96,8 FM» και εν συνεχεία με δείπνο στην κατοικία του Κυβερνήτη του Pointe-Noire.

Αρέσει σε %d bloggers: