Το «ΝΕΟ ΦΩΣ» εκδίδεται από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και με το παρόν μετράει 700 φύλλα πλέον. Σε μια ελληνική κοινότητα που μετράει 115 χρόνια, αποτελώντας τη συνέχεια της ημερήσιας εφημερίδας «ΦΩΣ», λειτουργεί ως μοχλός ένωσης της παροικίας στην Αίγυπτο αλλά και ως μέσο απελευθέρωσης και διάδοσης του πηγαίου ταλέντου του Ελληνισμού για πάνω από 100 χρόνια.

Γράφει ο Γιώργος Φλωρεντής – Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Παρακολουθώντας την διαδρομή στην ιστορία του Τύπου, το «ΝΕΟ ΦΩΣ» δεν αποτελεί απλώς την φωνή της Ελληνικής Κοινότητας, καταγράφοντας τη δράση της παροικίας. Ένα φύλλο που συντάσσεται και εκδίδεται με αγάπη από τα μέλη της κοινότητας. Με την δωρεάν διανομή του στην έντυπη μορφή του, το «ΝΕΟ ΦΩΣ», αλλά και με την πλήρως ενημερωμένη ηλεκτρονική έκδοση του διατηρώντας πλήρες αρχείο στο διαδίκτυο μα και ενημερωμένη ηλεκτρονική σελίδα, το «ΝΕΟ ΦΩΣ» αποτελεί ένα πάντρεμα της ψηφιακής εποχής με την παράδοση του Τύπου, παράδειγμα ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση του Τύπου, ο οποίος είναι εργαλείο απαραίτητο για μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία, καθώς μέσα από την έντυπη δημοσιογραφία προωθείται η κριτική σκέψη μέσα από τεκμηριωμένα γεγονότα και έγκυρα σχόλια.

Ως Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στηρίζουμε έμπρακτα την ενίσχυση του ομογενειακού Τύπου, καθώς αυτός είναι που συμβάλλει στη διάσωση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού.

Προσωπικά, ως Αιγυπτιώτης είναι ιδιαίτερη χαρά μου η επιτυχία σας. Θα ήθελα να ευχηθώ το «ΝΕΟ ΦΩΣ» να συνεχίσει τη δυναμική πορεία του, πάντα με την ικανή παρουσία του άξιου ηγέτη της παροικίας του Καΐρου, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και αγαπητού μου φίλου, Χρήστου Καβαλή στον οποίο και εύχομαι πάντα επιτυχίες στο δύσκολο παροικιακό, κοινωνικό και εθνικό έργο που επιτελεί.

*To άρθρο του κ. Φλωρεντή δημοσιεύθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2019 στο επετειακό τεύχος για τα 20χρόνια και τα 700 φύλλα του του “Νέου Φωτός”.

Αρέσει σε %d bloggers: