Το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου προσκαλεί την παροικία στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Μάρτιο. Η σχετική απόφαση ελήφθη στο τελευταίο Διοικητικό του Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Νικολάου Βαδή.

Παρασκευή 8 Μαρτίου – Απόκριες.  Το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου διοργανώνει αποκριάτικη εκδήλωση την τελευταία Παρασκευή των Απόκρεων, στις 8 Μαρτίου. Μικροί και μεγάλοι, μεταμφιεσμένοι και μη μπορούν να συμμετάσχουν στο μοναδικό καρναβάλι, με μουσική, και ατέλειωτες σερπαντίνες και κομφετί. Θα διοργανωθεί και διαγωνισμός για τις καλύτερες αμφιέσεις, με πλούσια δώρα. Όλη η παροικία είναι προσκεκλημένη και στη δεξίωση και το γεύμα που θα παρατεθεί.

Σάββατο 16 Μαρτίου. Μουσική βραδιά αφιερωμένη στο Αλεξανδρινό «Αηδόνι του Καστελλόριζου», την Ευαγγελία Ξενοπούλου. Μουσική βραδιά αφιερωμένη στο «αηδόνι του Καστελλόριζου», την Ευαγγελία Ξενοπούλου, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου, κατά την οποία η Αλεξανδρινή αοιδός θα ερμηνεύσει τραγουδήσει τραγούδια από τη δημοτική και νησιώτικη παράδοση. Η κ. Ξενοπούλου τραγούδησε και πάλι στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου ακριβώς δέκα χρόνια πριν, το 2009. Θα ακολουθήσει δεξίωση όπου είναι προσκεκλημένη όλη η παροικία.

22 Μαρτίου. Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας (20.00). Το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου υποδέχεται την Παρασκευή 22 Μαρτίου, το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας, ένα από τα ιστορικότερα παραρτήματα των Λυκείων Ελληνίδων, με 250 τακτικά μέλη. Το Παράρτημα Φλώρινας συμπληρώνει φέτος 67 χρόνια ζωής από το 1952, από τότε που ιδρύθηκε στην ακριτική ελληνική πόλη και επιτελεί σπουδαίο πολιτιστικό έργο, με τη συμμετοχή των 250 μελών του, όλες γυναίκες της Φλώρινας. Έχει ήδη πραγματοποιήσει αποστολές στο εξωτερικό (Κίεβο, Πολωνία) και το Κάιρο θα είναι ο επόμενος σταθμός του. Το Λύκειο Ελληνίδων θα υποδεχτεί θερμά το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, το «Σπίτι των Ελλήνων στο Κάιρο», για να συμμετάσχει και από τη δική του πλευρά, τη μεγάλη επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στην εκδήλωση, όλη η ελληνική και κυπριακή παροικία είναι προσκεκλημένη και στη μεγάλη δεξίωση που θα ακολουθήσει.

Αρέσει σε %d bloggers: