Ανταποκρίνομαι με πολύ αγάπη και σεβασμό στην πρόσκληση της καλής φίλης και συναδέλφου Κάτιας Τσιμπλάκη να αποτυπώσω κι εγώ με τη σειρά μου ευχές και σκέψεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 700ων φύλλων της εφημερίδας σας.

Γράφει η Διαμαντένια Ριμπά, Δημοσιογράφος

Δεδομένου ότι οι εφημερίδες με εβδομαδιαία κυκλοφορία στο χώρο της Ομογένειά μας δεν είναι και πολλές, και μάλιστα σε χώρες με αριθμητικά μικρές παροικίες, όπως είναι η Αίγυπτος, η σημερινή επέτειος αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Είναι μία επιβράβευση της άοκνης προσπάθειας πολλών ετών της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και ειδικότερα του Προέδρου της, Χρήστου Καβαλή, να κρατηθεί ενωμένη η μικρή, αλλά ακμάζουσα ελληνική παροικία και να εδραιωθούν οι δεσμοί με την Ελλάδα, όπως και με τα αδέλφια, που ζουν σκορπισμένα σε όλο τον κόσμο.

Ο Ελληνόφωνος Τύπος στις μέρες μας έρχεται να συνεχίσει τον αξιομνημόνευτο ρόλο του, χωρίς να περιμένει αναγνώριση του έργου που επιτελεί. Ίσως και να μην το έχουν αντιλήφθη πλήρως και οι άνθρωποι που στελεχώνουν το κάθε έντυπο το πόσο αναγκαία είναι η σπουδαία αποστολή, την οποία υπηρετούν. Αξία, βέβαια, έχει το αποτέλεσμα και αυτό είναι ορατό στην περίπτωσή σας.

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της εφημερίδας, δεν μπορώ παρά να μην επαινέσω την προσπάθεια που καταβάλλετε να εισέλθει στη νέα, σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ. Προσωπικά σας συγχαίρω για το γεγονός ότι τολμήσατε να μπείτε δυναμικά στο χώρο του διαδικτύου, με την εφημερίδα σας, αλλά και στα social media, αναπόσπαστο πλέον κομμάτι στην κοινωνική μας ζωή. Και αυτό το πράττετε με σεβασμό στους αναγνώστες.

Πέρα από την αποτύπωση της τρέχουσας ειδησεογραφίας, που σαφώς απασχολεί τους αναγνώστες, ο πιο σημαντικός ρόλος των Ομογενειακών ΜΜΕ σήμερα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι η ανάδειξη των σπουδαίων επιτευγμάτων των ελληνικών κοινοτήτων, σαν σύνολο, αλλά και μελών τους που διακρίνονται. Σε συνδυασμό με την αναφορά στα ιστορικά μας θέματα, η καταγραφή αυτή θα είναι ίσως η καλύτερη παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές, ενισχύοντας την υπερηφάνεια και την εθνική τους συνείδηση.

Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο σας, με προσήλωση στους στόχους που θέτει η ελληνική παροικία της Αιγύπτου, για την οποία τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση κι αγάπη.

*Η Διαμαντένια Ριμπά ασχολήθηκε ενεργά από το 1987 έως και το 2012 με τα θέματα της ομογένειας, μέσα από τη ΕΡΑ-5, «Φωνή της Ελλάδας» και το Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Το άρθρο της Διαμαντένιας Ριμπά δημοσιεύθηκε στο επετειακό φύλλο του “Νέου Φωτός”

Αρέσει σε %d bloggers: