Την ετήσια Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων «Πτολεμαίος», που έχει έδρα την Αλεξάνδρεια.

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, τον πρόεδρο κ. Χρήστο Καβαλή και τη Διαχειριστική Επιτροπή εκπροσώπησε η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ.

Στην αρχή της γενικής συνέλευσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των μελών και φίλων του συλλόγου που έφυγαν από τη ζωή.

Η πρόεδρος του Πτολεμαίου κ. Λιλίκα Θλιβίτου, υπογράμμισε ότι αυξήθηκαν τα μέλη του Συλλόγου στα 125 και αναφέρθηκε στην ευρεία αποδοχή που έχουν οι εκδηλώσεις του «Πτολεμαίου».

Εκτός από τον απολογισμό των δραστηριοτήτων  η κ. Θλιβίτου αναφέρθηκε στο κανάλι στο YouTube που δημιούργησε ο Σύλλογος και μεταδίδει τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας της κ. Θλιβίτου:

-Το περασμένο περασμένο έτος, ανακηρύχθηκε «έτος μνήμης της Αγγελικής Παναγιωτάτου».

-Το 2018 ο Σύλλογος έλαβε μέρος σε όλες τις επίσημες θρησκευτικές και παροικιακές εκδηλώσεις των Ελλήνων στην Αλεξανδρεία, που πραγματοποιήθηκαν είτε από την πλευρά του παλαίφατου και δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, είτε του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος, της Κοινότητα Αλεξανδρείας και όλων των εκπαιδευτικών και κοινωνικών της ιδρυμάτων.

-Επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου κατέθεσε στέφανο στο Ηρώο όπου κάθε έτος τιμάται η μνήμη των πεσόντων κατά την μάχη του Ελ Αλαμέιν.

-Το 2018 ο Σύλλογός πραγματοποίησε διαλέξεις και μουσικές εκδηλώσεις, ώστε να προβάλλεται η Ελληνική και Αλεξανδρινή διεθνής πολιτιστική παράδοση, κληρονομιά και ακτινοβολία. Η γλώσσα των εκδηλώσεων δεν ήταν μόνον η Ελληνική αλλά Αγγλική και Γαλλική.

Παρόντες, την Γενική Συνέλεσυη ήταν επίσης, ο πατ. Νικόδημος, ο νέος διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου και ο πατ. Ισαάκ, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, η κ. Γ. Μαστουρίδη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Εκπαιδευτικών και  εκπρόσωπος της «Ελληνικής Αδελφότητας των εν Αιγύπτω Κυπρίων»  στην Αλεξάνδρεια, ο κ. Βασίλης Ζουές, εκπρόσωπος του ΣΑΕ.

Αρέσει σε %d bloggers: