Ο κυβερνήτης της αιγυπτιακής περιφέρειας Ερυθράς Θάλασσας κ.Abdallah αποφάσισε την απαγόρευση της χρήσης πλαστικής σακούλας και υλικών συσκευασίας μιας χρήσης από τον ερχόμενο Ιούνιο με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, της άγριας ζωής και των ειδών που απειλούνται με κίνδυνο εξαφάνισης.

Δια του σχετικού διατάγματος, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί, όπως αναφέρει το Δελτίο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ειδήσεων του Ο.Ε.Υ Καΐρου, πρόκειται να απαγορευθεί η χρήση πλαστικών σακουλών σε καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και φαρμακεία. Επίσης αναμένεται να διακοπεί η αδειοδότηση βιομηχανικών μονάδων για να παράγουν πλαστικές σακούλες στην περιφέρεια.

Κατά τα δημοσιεύματα, η εν λόγω απόφαση, εναρμονίζεται και τη χρηματοδούμενη από την Ε.Ε πρωτοβουλία με τίτλο: “Enough Plastic Bags” η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από το Αιγυπτιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος στη διάρκεια του 2017 και αποσκοπεί στη σταδιακή μείωση και εξάλειψη της εξάρτησης της Αιγύπτου από τη χρήση πλαστικών σακουλών, λόγω των σοβαρών αρνητικών επιπτώσεων αυτής στο περιβάλλον.

Αρέσει σε %d bloggers: