Απολογισμός έργου και προσφοράς προς το συνάνθρωπο κατά την τακτική γενική συνέλευση του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως.

Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Τ. Αναστασίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής (o oποίος είπε ότι διπλασιάσθηκε η βοήθεια της Ε.Κ.Κ προς το σωματείο για την ενίσχυση του έργου του) ο Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ και οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ. Ανδρέας Ρούσσος, κ. Λεωνίδας Φοντριέ και κ. Στέλιος Χαλκιάς.

Επίσης, παρών ήταν ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Νικόλας Πολίτης, καθώς επίσης και δεκάδες πάροικοι και εκπρόσωποι σωματείων.

Η πρόεδρος της «Μαρίας Αιγυπτίας» κ. Ευαγγελία Θηραίου είπε ότι το Δ.Σ αποφάσισε κάθε χρόνο στην Γ.Σ συνέλευση να τιμάται η μνήμη τη αείμνηστης προέδρου Στ. Κυριάζη. Επίσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.

Συγκεκριμένα για τον πατ. Ιωάννη Μαγκανά, τον Μωχάμεντ Αμπτνάλα (πατριό της Γ.Γ της Ε.Κ.Κ και Προέδρου της Φιλοπτώχου κ. Χρυσάνθης Σκουφαρίδου), Ιωακείμ Φλεβοτομά επίτιμο αντιπρόεδρο της Ε.Κ.Κ, τη Σοφία Ρούσσου (που είχε διατελέσει ενεργό μέλος του Σωματείου και μητέρα του Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Ανδρέα Ρούσσου), τη Θεοδώρα Ζώη, τη Μαίρη Ζεντέλη, τη Θεοδώρα Φιλοθέου, τον Μιχάλη Λαζαρίδη, τον Στέφανου Σουρουκίδη καιτη Διονυσία Βαλλιανάτου.

Στην ομιλία της η κ. Θηραίου, αναφέρθηκε στο έργο του Σωματείου που «μετρά» ήδη 86 έτη προσφοράς προς το συνάνθρωπο.
 «…πυξίδα των προσπαθειών μας είναι ο άνθρωπος που στις δύσκολες αυτές εποχές αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Για αυτό ως εθελόντριες σκοπός μας είναι να ανακουφίζουμε τον πόνο τους…», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Θηραίου αναφέρθηκε στα μηνιαία τακτικά βοηθήματα που παρέχει το Σωματείο, στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, παρέχοντάς τους παράλληλα και ηθική υποστήριξη. Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά το Σωματείο διένειμε τρόφιμα προς τους ωφελούμενους ενώ ανήμερα των εορτών παρέθεσε πρωινό.

Και φέτος, όπως είπε η κ. Θηραίου σημαντική ήταν η προσφορά του κ. Κυριάκου Κυριάζη και των θυγατέρων της εκλιπούσας Στ. Κυριάζη, Σεσίλ και Χριστίν. Επίσης η κ. Θηραίου αναφέρθηκε στην επίσκεψη που έκαναν στο Ελληνικό Γηροκομείο ενόψει των εορτών και το ευχέλαιο που τέλεσαν εκεί την Μ. Τετάρτη.

Το πρωινό των Χριστουγέννων και του Πάσχα προσέφερε η κ. Μαίρη Μπισάρα στη μνήμη των γονέων της και του αδελφού της Γεωργίου.

Στη μνήμη του συζύγου της προσέφερε πρωινό και η κ. Άννα Αυγερινού.

Σε ότι αφορά τον απολογισμό δράσεων είπε ότι ανήμερα του Αγ. Στυλιανού τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη της αείμνηστης προέδρου του Σωματείου Στέλλας Κυριάζη.

Η πρόεδρος του Σωματείου και το Δ.Σ ευχαρίστησαν θερμά τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστο Καβαλή και τη Δ.Ε για το κάλεσμα που απεύθυναν προς όλα τα παροικιακά σωματεία να κόψουν από κοινού τη Bασιλόπιτα.

Για την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και το έργο της “Μαρία Αιγυπτίας”, μίλησαν ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος και ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής.

Μετά τη Γ.Σ της «Μαρίας Αιγυπτίας», ακολούθησε η Γ.Σ της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως και από κοινού κέρασμα των δύο σωματείων προς όλους τους παρεβρισκομένους.

Αρέσει σε %d bloggers: