Οι λιλιπούτειοι μαθητές του Κατηχητικού σας εύχονται Καλό Καλοκαίρι (Video)
25/05/2019
thumbnail of 0527
Νέο Φως 27.5.19
27/05/2019
Show all

Η Ελληνική Παροικία είπε το ύστατο χαίρε στον Στέλιο Φοντριέ – Αποχαιρετισμός και από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Η Ελληνική παροικία και η Ελληνική Κοινότητα Καιρου, αποχαιρέτισαν την Κυριακή 25 Μαΐου το μεσημέρι, στο Κοιμητηριακό Παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου Παλαιού Καιρου, τον εκλεκτό πάροικο, τον Στέλιο Φοντριέ, πατέρα του Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Λεωνίδα Φοντριέ.

Αεικίνητος και πάντα δραστήριος, όλοι είχαν να διηγηθούν μια ιστορία με τον αείμνηστο Στέλιο, τον πατέρα τον παππού, τον αδελφό. Τα παιδιά του εκλιπόντος, Ελένη, Λεωνίδας και Ιάκωβος ήταν εκεί μαζί με τους συζύγους τους για να αποχαιρετίσουν το στοργικό πατέρα τους.

Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, επικουρούμενους από ιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Στην Εξόδιο Ακολουθία παραβρέθηκε ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Αχιλλέας Μπικής, ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής και σχεδόν σύσσωμη η Διαχειριστική Επιτροπή της Ε.Κ.Κ.

Συγκεκριμένα παραβρέθηκε, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ, οι Κοινοτικοί Επίτροποι, Ανδρέας Ρούσσος και Στέλιος Χαλκιάς.

Ο ναός ήταν κατάμεστος από υπαλλήλους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, οι οποίοι ήρθαν και αυτοί για να αποχαιρετίσουν τον Στέλιο Φοντριέ, με επικεφαλής, τη Γενική Διευθύντρια κ. Ιωάννα Καρδάση.

Στο τελευταίο αντίο στον Στέλιο Φοντριέ, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα Προεδρεία και τα Δ.Σ των παροικιακών Συλλόγων και Σωματείων, του ΠΑΟΚ, του ΣΕΝΕΚ, της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως, της Φιλοπτώχου, της «Μαρίας Αιγυπτίας», του ΕΝΟΚ, της Χιακής Αδελφότητας ο «Όμηρος», του ΣΕΑΑΣ, της Κυπριακής Αδελφότητας, του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου.

Παραβρέθηκε ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Γ. Ψάνης καθώς και εκπαιδευτικοί.

Η ταφή έγινε στο Ελληνικό Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαιου, η οικογένεια θα δεχθεί συλλυπητήρια στην αίθουσα, πίσω από την Παναγίτσα Ηλιουπόλεως, από τις 19.00 – 21.00.

Αρέσει σε %d bloggers: