Με αναμνήσεις από το Κάιρο των παιδικών χρόνων και την επιστημονική έρευνα στην Αλεξάνδρεια, παρουσιάσθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου 2019, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, το νέο βιβλίο του Αιγυπτιώτη συγγραφέα-καλλιτέχνη Δρ. Νικόλαου Σφήκα με τίτλο «Αλεξάνδρεια, Από τον Καβάφη στον Μ. Αλέξανδρο» που εκδόθηκε με την ευγενική χορηγία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Παράλληλα, παρουσιάσθηκε στο κοινό η εικαστική έκθεση με έργα τόσο του Νικόλα Σφήκα όσο και του Αλέξανδρου Λιάπη,  δύο καλλιτεχνών οι οποίοι είναι φίλοι στη ζωή και συνοδοιπόροι στην τέχνη.

Η οικονομική διευθύντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, κ. Κωνσταντίνα Γεδεών, μίλησε για τον καλλιτέχνη και συγγραφέα αλλά και τον αγαπημένο φίλο της από τα σχολικά χρόνια στην Αμπέτειο, κ. Νικόλα Σφήκα.

Ο κ. Γ. Μελαχροινούδης, υπάλληλος στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο, αναφέρθηκε στο έργο του Νικόλα Σφήκα και στο πολύπλευρο ταλέντο του.

Ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας – καλλιτέχνης μίλησε για την Αίγυπτο, για τα παιδικά του χρόνια στο Κάιρο και μέσα από παρουσίαση που ετοίμασε ειδικά για την βραδιά, μίλησε για τις έρευνες που έκανε για το βιβλίο του.

Ο κ. Σφήκας, στην ομιλία του, ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για την αμέριστη υποστήριξή της στην έκδοση του βιβλίου του.
Η κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ, μετά την παρουσίαση του βιβλίου, τον συνεχάρη για το έργο του και μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου κ. Χρήστου Καβαλή και της Διαχειριστικής Επιτροπής.

Τόσο ο κ. Σφήκας όσο και ο κ. Λιάπης, μίλησαν για τα έργα τους που φιλοξενούνται στην εικαστική έκθεση στο ΕΠΚΚ και για την τεχνική που έχουν εφαρμόσει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Αχιλλέας Μπικής, ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Τάσος Αναστασίου, η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Ρούσσος, ο Διαχειριστικός Διευθυντής της Αμπετείου Σχολής, κ. Νικόλας Βαδής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Σφήκας στο «Νέο Φως» αναφέρθηκε στο βιβλίο του και αποκάλυψε τα καινούργια του σχέδια.

Η εικαστική έκθεση που φιλοξενείται στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, θα διαρκέσει από τις 28.5.2019 έως τις 4.6.2019, καθημερινά από τις 9.00 έως τις 21.00.

Την 1η Ιουνίου 2019, στις 19.30, το βιβλίο θα παρουσιαστεί και στην έδρα του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων «Ο Πτολεμαίος Α’», στην Αλεξάνδρεια.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη.

Αρέσει σε %d bloggers: