Το τελευταίο αντίο στον Χρήστο Χριστοφίδη, τον Α’ Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων είπαν φίλοι, συγγενείς και εκατοντάδες Αιγυπτιώτες στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών, Αμφιάλης Κερατσινίου. Η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο του Σχιστού.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της Σαλβαγείου Εμπορικής Επαγγελματικής Σχολής Αλεξανδρείας κ. Στέφανος Χατζηχαραλάμπους και εκ μέρους της οικογένειας και των Κασιωτών ο κ. Μιχάλης Σκουλιός (ερευνητής – συγγραφέας, ο οποίος έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο του “Τα ξύλινα καράβια της Κάσου” ).

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας εκπροσώπησε ο σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος μετέφερε τα συλλυπητήρια του Πατριάρχη Θεόδωρου.

Παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο Αιγυπτιώτης Γενικός Γραμματέας του ΥΨΗΠΤΕ κ. Γιώργος Φλωρεντής. Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ. Επίσης, παραβρέθηκε ο κ. Ε. Κασσιμάτης, εκπροσωπώντας την ΕΚΑ.

Αρέσει σε %d bloggers: