Με την συμβολική παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση εργασίας για την 4η Ευρω-Αραβική Σύνοδο (4th EU-Arab World Summit) που διεξάγεται τον Οκτώβριο στην Αθήνα. Ο Αναπληρωτής Υπουργός κατά την εισήγησή του έθιξε το κρίσιμο ζήτημα της ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ της Ε.Ε και του Αραβικού κόσμου, με παράλληλη εμβάθυνση του μεταξύ τους διαλόγου.

Ταυτόχρονα, προέβαλε ως βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης την ανάδειξη της Ελλάδας σε πολιτικό και επιχειρηματικό κέντρο, που θα διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σύνοδος μεταξύ Ευρώπης και Αραβικού κόσμου καθιστά την Ελλάδα μια γέφυρα ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους, οι οποίοι πρέπει να ζήσουν μαζί, να συνεργαστούν, να ανακαλύψουν ο ένας τον άλλο και πάνω από όλα -μέσα από έναν κοινό διάλογο- να βρουν κοινούς τρόπους επικοινωνίας. Ο αραβικός κόσμος για εμάς είναι ένας χώρος υψίστης πολιτικής και οικονομικής σημασίας και η σταθερότητά του είναι κάτι το οποίο επιζητούμε.

Αυτή η σταθερότητα θα έρθει μόνο μέσα από τη στενή συνεργασία με την Ευρώπη. Θεωρώ πως αυτός ο πολιτικός διάλογος που γίνεται για τέταρτη φορά στην Αθήνα είναι ένα σημαντικό βήμα για να αποκτήσουμε πολύ καλύτερα την αντίληψη του τι ζητάει ο Αραβικός κόσμος από την Ευρώπη. Κλείνοντας, θέλω να πω πως οι προκλήσεις του μεταναστευτικού, της κλιματικής αλλαγής και πάνω από όλα η πρόκληση της ανταλλαγής και της εμβάθυνσης των επενδύσεων είναι κάτι το οποίο θα μας απασχολήσει και αυτήν την χρονιά και στα χρόνια που έρχονται.»

Αρέσει σε %d bloggers: