Για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, έκανε δηλώσεις ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας, πρέσβης Μπάσαμ Ράντι.

Όπως σημειώνει η «Αλ Αχράμ», «ο Πρόεδρος Αλ Σίσι εξύμνησε την πρόσφατη πρόοδο στις σχέσεις με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Αναφέρθηκε, επίσης, στους μηχανισμούς τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου».

Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αλ Σίσι προσκάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Κάιρο για να συζητήσουν τρόπους σχετικά με την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, καθώς και την αντιμετώπιση περιφερειακών ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τον κ. Ράντι, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ενίσχυση των σχέσεων με την Αίγυπτο σε πολλούς τομείς.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Αιγύπτου να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία και την παράνομη μετανάστευση, τονίζοντας ότι αυτές οι προσπάθειες επέφεραν σταθερότητα και ασφάλεια στην Αίγυπτο, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: