Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Αρχαιοτήτων κ. El Anany, η κοινοπραξία συμβούλων που έχει αναλάβει την προκήρυξη του δημόσιου διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου διαχείρισης του νέου μεγάλου αρχαιολογικού μουσείου του Καΐρου (Grand Egyptian Museum) που προγραμματίζεται να παραδοθεί και να τεθεί σε λειτουργία το 2020, έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του φυλλαδίου των όρων του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, αρκετοί νομικοί και οικονομικοί εμπειρογνώμονες – συμπεριλαμβανομένης της ιαπωνικής υπηρεσίας αναπτυξιακής συνεργασίας (jica) που αποτελεί το μεγαλύτερο χρηματοδότη του έργου – έχουν επιθεωρήσει και υποβάλει τα σχόλιά τους σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού.

Το σχετικό φυλλάδιο έχει παραδοθεί σε εκείνες τις κοινοπραξίες και τις εταιρείες που είχαν παραδοθεί σε εκείνες τις κοινοπραξίες και τις εταιρείες που είχαν προηγουμένως προεπιλεγεί από την αιγυπτιακή κυβέρνηση για να υποβάλλουν προσφορά στο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου μεταξύ των διαγωνιζομένων υποψηφίων για την ανάληψη της διαχείρισης του μουσείου, μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται πέντε κοινοπραξίες αιγυπτιακών, βρετανικών, ιταλικών, γαλλικών, και αμερικανικών εταιρειών καθώς και μια εμιρατιανή εταιρεία, η οποία συμμετέχει σε ατομική βάση.

Σημειώνεται ότι ο νικητής του διαγωνισμού θα διαχειριστεί το νέο μουσείο για διάστημα μεταξύ επτά και δέκα ετών.

Πηγή: Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κάιρο / Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων.

Αρέσει σε %d bloggers: