Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdel Fattah al-Sisi οικοδομώντας την Νέα Αίγυπτο που έχει οραματισθεί αναβαθμίζει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, δηλώνοντας απερίφραστα, ότι το κράτος παρέχει αμέριστη υποστήριξη στους επιστήμονες που θα βοηθήσουν στην εκτέλεση του αναπτυξιακού του οράματος.

Η Αίγυπτος το 2019 ενέταξε στον προϋπολογισμό της 21 δισεκατομμύρια EGP για έρευνα και καινοτομία.

«…Στο όνομα του μεγάλου αιγυπτιακού έθνους να χαιρετώ τους Αιγύπτιους επιστήμονες που αξίζουν όλη την εκτίμησή μας για το απαιτητικό έργο τους», ανέφερε ο Αλ Σίσι σε ομιλία που σημείωσε την Ημέρα της Επιστήμης.

Είπε επίσης ότι η «Νέα Αίγυπτος» αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επιστήμη, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

«Η ιστορία επιβεβαιώνει ότι, παρά τις δυστυχίες, η Αίγυπτος και ο αιγυπτιακός πολιτισμός παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο και αποτέλεσαν αντικείμενο έμπνευσης για χιλιάδες χρόνια», πρόσθεσε ο Σίσι.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, το 2019 χαρακτηρίσθηκε στη χώρα του ως «Έτος Εκπαίδευσης» για να αποτίσει το δέοντα σεβασμό στην επιστήμη και τους επιστήμονες.

Επίσης αναφέρθηκε και στα κίνητρα που δίνει το Αιγυπτιακό Κράτος, για να την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιστημονικής έρευνας, στις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα που αφορούν μεταξύ άλλων στην ίδρυση νέων περιφερειακών, διεθνών και ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Αρέσει σε %d bloggers: