Το «Νέο Φως», η εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, άλλαξε. Όπως θα δείτε από το φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας, στο πρωτοσέλιδό του έγινε ολική αναμόρφωση.

Γράφει η Κάτια Τσιμπλάκη, Αρχισυντάκτρια της εφημ. «Νέο Φως»

Έγινε πιο σύγχρονο με στόχο να ακολουθήσει τις επιταγές της σύγχρονης δημοσιογραφίας και να προβάλει όσο το δυνατόν καλύτερα το έργο της Ε.Κ.Κ, του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και τις Ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις.

Φυσικά οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα γινόταν εάν δεν ακολουθούσαμε το όραμα του Προέδρου της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστου Καβαλή, ο οποίος τις δύο δεκαετίες που έχει τα ηνία της Κοινότητας με τις πρωτοβουλίες του αναδεικνύει την ένδοξη ιστορία των Αιγυπτιωτών και συνάμα φροντίζει να διατηρεί ζωντανή τη φλόγα και τον παλμό της νεολαίας.

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η απόφασή του να εκδίδεται ανελλιπώς, η μοναδική εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα της Αφρικής, το «Νέο Φως», ο εκσυγχρονισμός της ιστοσελίδας και όλων των social media και του καναλιού στο YouTube που διατηρεί η Κοινότητα. Εκτός από τις θερμές ευχαριστίες στον κ. Καβαλή για τη στήριξή του, θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης την κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ, την Προϊσταμένη της Εφορείας Τύπου και Πολιτιστικών, η οποία είναι κοντά μου στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές και έχει αστείρευτες ιστορικές γνώσεις που αφορούν στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

Φυσικά ο σχεδιασμός της ανανεωμένης εφημερίδας μας, δεν θα γινόταν χωρίς την καθοριστική συμβολή του πολύ δημιουργικού και πάντα ευγενή Dr. Άτεφ Νάχλα, με τον οποίο ξενυχτάμε, για να έχετε στα χέρια σας αυτή την εφημερίδα. Άλλωστε είναι ένας από τους πρωτεργάτες του «Νέου Φωτός» και όπως λέει χαρακτηριστικά είναι το… παιδί του.

Και αυτή τη σεζόν θα συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας μας – από τα επόμενα φύλλα – με τις ιδιαίτερα δημοφιλείς στήλες, τα ποιήματα του καθηγητή κ. Λάμπρου Μπενοβία και το κουίζ του κ. Γιάννη Φουρτούνα, τους οποίους θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω.

Καλή ανάγνωση.

Αρέσει σε %d bloggers: