Η «Καθημερινή της Κυριακής» σε άρθρο της με τίτλο «Η μαύρη τρύπα της εκπαίδευσης» αναφέρεται στα κακώς κείμενα της εκπαίδευσης επισημαίνοντας – μεταξύ άλλων- ότι «εδώ και αρκετά χρόνια μια άλλη μορφή «αναλφαβητισμού» επελαύνει. Χιλιάδες μαθητές, που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στο γυμνάσιο και στο λύκειο, αδυνατούν να κατανοήσουν ένα κείμενο, να εκφραστούν, να αφηγηθούν από την υπόθεση μιας ταινίας μέχρι το πώς πέρασαν τη μέρα τους, να συντάξουν εγγράφως μια πρόταση, να συνδυάσουν γνώσεις, που υποτίθεται πως έχουν, για να εξηγήσουν ένα γεγονός ή να αναζητήσουν την ερμηνεία ενός φαινομένου».

Με αφορμή το άρθρο της «Καθημερινής» η κ. Σωτηρία Μπέτα, Αν. Διευθύντρια της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, γράφει τις δικές της σκέψεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ekkairo.org) και καταγράφει τις δικές της εμπειρίες από την εκπαίδευση των ομογενών στην Αίγυπτο.

«Το πλήρως διαφωτιστικό άρθρο της«Kαθημερινής» για την παιδεία και την εκπαίδευση στην Ελλάδα, δείχνει με σαφήνεια πόσο δύσκολο είναι για τα ελληνόπουλα να αξιοποιήσουν και να εμβαθύνουν σήμερα, στις έννοιες και στις αξίες της κλασσικής ελληνικής παιδείας.

Δράττοντας λοιπόν αυτής της ευκαιρίας θέλω να επαινέσω την προσπάθεια που καταβάλλουν τα ελληνόπουλα της ομογένειας, εν γένει, και ειδικότερα της Αιγύπτου, της χώρας που υπηρετώ ως εκπαιδευτικός.

Αυτά τα παιδιά αξίζουν τον θαυμασμό και την πλήρη υποστήριξή μας, διότι μεγαλώνουν ανάμεσα σε δύο γίγαντες πολιτισμού και κουλτούρας, της Αιγύπτου και της Ελλάδας.

Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η δυνατή υποστήριξη από τους φορείς των ελληνικών εκπαιδευτηρίων εδώ και από τις εκπαιδευτικές κοινότητες των σχολείων μας έτσι ώστε να συνεχίσουν την πορεία τους προς την παιδεία και την εκπαίδευση».

Αρέσει σε %d bloggers: