Το ισχυρό αποτύπωμα των Ελλήνων στην ιστορία της σύγχρονης Αιγύπτου από την ίδρυση της αλλά κυρίως κατά τον προηγούμενο αιώνα έχει εμπνεύσει πολλούς μελετητές. Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, για την προβολή της σημαντικής αυτής συνεισφοράς των Αιγυπτιωτών αλλά και την ανάδειξη των διαχρονικών διαπολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, οργανώνει ημερίδα με τίτλο:


«Οι Έλληνες στην Αίγυπτο τον 20ο αιώνα»


υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αίγυπτο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαπολιτισμικών Σχέσεων του Αιγυπτιακού Υπουργείου Πολιτισμού και την στήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Καΐρου.


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Κέντρου Μετάφρασης της Αιγύπτου που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της Όπερας Καϊρου.


Στην ημερίδα συμμετέχουν επιστήμονες-μελετητές εγνωσμένου κύρους, απο την Ελλάδα και την Αίγυπτο.Θα λάβουν μέρος αλφαβητικά:
Δρ. Αλέξανδρος Κιτροέφ- Δρ. Κωνσταντινίδου Άννα- Δρ. Άγγελος Νταλαχάνης (Ελλάδα), Dr. Mohamed Afifi – Dr. Emad Abou Ghazi- Dr. Wageeh Wahba (Αίγυπτος)

Θα πραγματοποιηθούν τρεις συνεδρίες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Οι γλώσσες της ημερίδας είναι Ελληνικά και Αραβικά και έχει προβλεφθεί παράλληλη μετάφραση.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στην Αίγυπτο και η αεροπορική εταιρεία Aegean, τους οποίους κι ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη τους.

Αρέσει σε %d bloggers: