Ο Αγ. Νεκτάριος ως Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου
09/11/2019
Ένα σύγχρονο θαύμα του Αγ. Νεκταρίου διηγείται on camera ο γέρων Μητροπολίτης Ναϊρόμπι
09/11/2019
Show all

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου – Συγκινητικές στιγμές στον Αγ. Νικόλαο Χαμζάουι (Video / Photos)

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Αγ. Νικόλαο Χαμζάουι.

O Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος μιλώντας στο εκκλησίασμα αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία μίλησε με από καρδιάς λόγια για τον Άγιο Νεκτάριο.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, είπε ότι ο λαός έχει πάντα τον Άγιο πάντα πνευματικό οδηγό και στις χαρές και στις λύπες για αυτό άλλωστε και του έδωσε και το προσωνύμιο, ο Άγιος του 20ου αιώνα.

«Και ο Άγιος φεύγοντας τόσο πικραμένος από τον τόπο αυτό δεν τον εγκατέλειψε. Ήρθε δύο φορές εν ζωή», είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

«Είναι ο Άγιος ο οποίος τον γνωρίζουμε στον πόνο, στις αρρώστιες στις θλίψεις», πρόσθεσε ο Πατριάρχης και έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την πνευματική του καλλιέργεια και την μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε πίσω του στην υμνογραφία.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, η Α’ Σύμβουλος Πρεσβείας κ. Ελίνα Κυριακοπούλου. Επίσης, παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Γιαννικόπουλος, η Αν. Διευθύντρια της Αμπετείου κ. Σωτηρία Μπέτα και ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Μιχάλης Μπίσκος ο οποίος ανέλαβε την αποκατάσταση του Ι.Ν των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και του Αγ. Νικολάου στο Χαμζάουι.

Τους ύμνους έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννης Κούντριας.

Αρέσει σε %d bloggers: