Άλλη μια παραίτηση Κοινοτικού Επιτρόπου έφτασε σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

Ο λόγος για τον κ. Δημήτρη Κάβουρα, ο οποίος συνοδεύει την παραίτησή του με μία ιδιαίτερα αιχμηρή επιστολή στην οποία αναφέρει ότι δέχθηκε αήθεις επιθέσεις και προσθέτει: «Οι λόγοι της παραιτήσεως μου τόσο από τη θέση του Εφόρου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων όσο και από τη θέση του Κοινοτικού Επιτρόπου είναι αποτέλεσμα της μη τήρησης του Καταστατικού της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Ε.Κ.Α., αλλά και μίας διαρκούς υποβάθμισης του ρόλου της Κοινοτικής Επιτροπής από το Προεδρείο. Τα τελευταία 2,5 χρόνια ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Κοινοτική Επιτροπή όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων είναι μακριά από τους κανόνες ηθικής που διέπουν το Καταστατικό της Ε.Κ.Α. αλλά και προσωπικά εμένα τον ίδιο».

Υπενθυμίζεται ότι από την Κοινοτική Επιτροπή της ΕΚΑ, έχουν ήδη παραιτηθεί άλλα τρία μέλη ο πρώην πρόεδρος κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο κ. Ανδρέας Βαφειάδης και ο κ. Νικόλας Κόπελος.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Κάβουρα από την ΕΚΑ

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2019
Αλεξάνδρεια, Αιγύπτου

Προς: Μέλη της Γενικής Συνέλευσης, Κοινοτική Επιτροπή της ΕΚΑ

Κοιν: Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β’
-Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για Θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Α. Διαματάρης
-Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο, κ. Ν. Γαριλίδης, ΠΥΑ΄
-Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια και Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΚΑ, κ. Α. Κοτσιώνης
-Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΚΑ, κ. Σ. Ταμβάκης

Αγαπητά Μέλη της Γενικής Συνέλευσης
Κύριοι συνάδελφοι της Κοινοτικής Επιτροπής
,

Με την παρούσα επιστολή, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω την απόφαση μου να παραιτηθώ από τη θέση του Κοινοτικού Επιτρόπου. Θα ήθελα, πριν προχωρήσω στους λόγους της παραιτήσεως μου, να θυμίσω σε όλους ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας Γενικής Συνελεύσεως υπέβαλα την παραίτηση μου ενώπιον του σώματος και από τη θέση του Εφόρου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.

Από το 2015 που για πρώτη φορά με εμπιστευτήκατε με την ψήφο σας για να υπηρετήσω την Πρεσβυγενή αυτή Κοινότητα, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να σταθώ αντάξιος τόσο της πλούσιας ιστορίας της όσο και της εντολής που μου δώσατε.

Οι λόγοι της παραιτήσεως μου τόσο από τη θέση του Εφόρου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων όσο και από τη θέση του Κοινοτικού Επιτρόπου είναι αποτέλεσμα της μη τήρησης του Καταστατικού της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Ε.Κ.Α., αλλά και μίας διαρκούς υποβάθμισης του ρόλου της Κοινοτικής Επιτροπής από το Προεδρείο. Τα τελευταία 2,5 χρόνια ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Κοινοτική Επιτροπή όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων είναι μακριά από τους κανόνες ηθικής που διέπουν το Καταστατικό της Ε.Κ.Α. αλλά και προσωπικά εμένα τον ίδιο.

Καθόλη τη διάρκεια της θητείας μου στην Κοινοτική Επιτροπή που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του 2017, και παρά της αήθεις επιθέσεις που δέχτηκα τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου από το Προεδρείο, αποφάσισα να παραμείνω σε αυτήν και να εργαστώ για το καλό της Κοινότητας μας. Δυστυχώς, η κατάσταση που χαρακτηρίζει την Κοινοτική Επιτροπή, δε μου επιτρέπει την περαιτέρω παραμονή μου σε αυτήν, καθώς πλέον δε διακρίνω καμία ελπίδα για αλλαγή συμπεριφορών σεβασμού προς το Καταστατικό και το πρόσωπο μου.

Αγαπητά Μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Κ.Α. θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι και μετά την παραίτηση μου θα είμαι παρόν διαρκώς στα τεκταινόμενα της Κοινότητας μας, και θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να μην αλλοιωθεί πλήρως ο ιστορικός χαρακτήρας της Πρεσβυγενούς μας Κοινότητας.

Δημήτρης Κάβουρας


Διαβάστε επίσης:

«Πόλεμος» επιστολών για τη διαχείριση της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας – Η ανταπάντηση Βαφειάδη στον Κασιμάτη

«Τίτλοι τέλους» για τον Α. Βαφειάδη από την ΕΚΑ – Η επιστολή παραίτησής του προς τον Ε. Κασιμάτη

Και άλλη παραίτηση από την ΕΚΑ – Αποχώρησε και ο Ν. Κόπελος καταγγέλλοντας αντιδημοκρατική λειτουργία

Παραιτήθηκε και ο Ι. Παπαδόπουλος, τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, από την Κοινοτική Επιτροπή

Αρέσει σε %d bloggers: