Η «παραμυθένια» ιστορία του ξενοδοχείου “Palestine” στην Αλεξάνδρεια
02/12/2019
Μιχάλης Μπίσκος: «Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του Αγ. Νικολάου» (Video / Photos)
03/12/2019
Show all

Έτη πολλά Μακαριώτατε! Η Ε.Κ.Κ επαναβεβαιώνει τους πνευματικούς δεσμούς της με τον Πατριάρχη Θεόδωρο (Photos / Video)

Τους πνευματικούς δεσμούς της, την αφετηρία και την αναφορά της στο Πρόσωπο του Πατριάρχη Θεόδωρου και τη στήριξη στο Δευτερόθρονο Πατριαρχείο επαναβεβαίωσε για άλλη μια φορά η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου. Στις 25 Νοεμβρίου ευρεία αντιπροσωπεία της Ε.Κ.Κ μετέβη στην Αλεξάνδρεια για να ευχηθεί χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του στον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο.

Η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ο Ταμίας κ. Αντώνης Ιορδανίδης, η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ, οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ. Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς καθώς και ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Νικόλας Πολίτης έδωσαν τις εγκάρδιες ευχές τους στον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου.

Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα έγινε και η χειροτονία του νέου Επισκόπου Ταμιάθεως Γερμανού, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ηγούμενος της Μονής του Αγίου Σάββα.

Στη χειροτονία παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Πηλουσίου κ. Νήφωνας, ο Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος, ο Μαλάουι κ. Φώτιος, ο Μιλήτου κ. Απόστολος, ο Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, ο Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιος, ο Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, ο Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, και ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος.

Στη χειροτονία παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Αθ. Κοτσιώνης, ο Αν. Συντονιστής Εκπαίδευσης Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολή κ. Δ. Γιαννικόπουλος, η Αν. Διευθύντρια της Αμπετείου κ. Σωτηρία Μπέτα, η Πρόεδρος του «Πτολεμαίου», κ. Λιλίκα Παντελή Θλιβίτου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρίας Φούμελης καθώς και εκπρόσωποι των Αραβοφώνων. Αμέσως μετά στην αίθουσα του Θρόνου ο Πατριάρχης Θεόδωρος δέχθηκε τις ευχές όλων όσοι ήλθαν να του ευχηθούν. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ε.Κ.Κ. Η κ. Σκουφαρίδου εκ μέρους όλων των Αιγυπτιωτών του Καΐρου, έδωσε στον Προκαθήμενο του Δευτερόρθονου Πατριαρχείου μια χρηματική επιταγή και ένα τόμο με τα τεύχη του «Νέου Φωτός», της εφημερίδας της Ε.Κ.Κ.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν ο Πατριάρχης Θεόδωρος έκοψε την τούρτα των γενεθλίων του. Όλοι του ευχήθηκαν χρόνια πολλά και πάντα άξιος.

Αργότερα στην Ένωση, η Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη προσέφερε γεύμα στην Ένωση, σε όλους όσοι ήρθαν για να ευχηθούν στον Πατριάρχη Θεόδωρο «Χρόνια Πολλά».

Μαθητές του Αβερωφείου, χόρεψαν χορούς από τη γενέτειρα του Πατριάρχη, την Κρήτη και εκείνος ενθουσιασμένους τους χειροκροτούσε. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης.

*To ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο “Νέο Φως” στις 2.12.19

Αρέσει σε %d bloggers: