Με πολύ εγκαρδιότητα οι Έλληνες και Αραβόφωνοι Χριστιανοί υποδέχθηκαν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου την Α.Θ.Μακαριότητα τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ Θεόδωρο Β στην όμορφη πόλη της Ισμαηλίας έδρα της Ι.Μ.Λεοντοπόλεως .

Η Ισμαηλία είναι μια όμορφη πόλη με πολλές φυσικές ομορφιές η οποία βρέχεται από την Ερυθρά θάλασσα. Το κέντρο της το στολίζει η λίμνη των κροκοδείλων.

Στην είσοδο του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μήνα τον καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Ισμαηλίας κ. Ιωάννης Μισρέλης. Μετά την προσευχητική δέηση στο ναό, με λόγους θερμούς ο Μακαριώτατος μίλησε στους παριστάμενους ευχαριστώντας τον Πρόεδρο για την όλη προσφορά του αλλά και όλους που φροντίζουν
να είναι αναμμένο το καντήλι του Αγίου Μηνά.

Παρουσίασε τον νέο εφημέριο Αρχιμανδρίτη π. Δωρόθεο καταγόμενο από την νησί της Κρήτης της οποίας πολιούχος είναι ο Άγιος Μηνάς . Τον προέτρεψε να επιτελεί με ζήλο και φόβο Θεού τα ιερατικά του καθήκοντα και να γίνει πατέρας και αδελφός όλων.

Τόνισε ότι πόθος του και μεριμνα του είναι να χτυπούν οι καμπάνες για να μεταφέρουν τον χτύπο της καρδιάς της Ορθοδοξίας και να τελείται η Θεία Λειτουργία σε όλους τους ναούς της Αιγύπτου. Όλοι μαζί στο τέλος έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο της Ελλάδος τονίζοντας την Ελληνική παρουσία στην Ισμαηλία.

Συγκινητική ήταν η συνομιλία του με την παλαιότερη Ελληνίδα της Ισμαηλίας κ Άννα, από το Αιγαιοπελαγίτικο νησί της Κάσου. Η κ. Άννα, καθηγήτρια Γαλλικών, θυμήθηκε παλαιές όμορφες στιγμές της πόλης τότε που αριθμούσε πάνω από 15.000 Έλληνες. Εν συνεχεία προσκύνησε τον μικρό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά τον οποίο είχε αναπαλαιώσει ο αείμνηστος Πατριάρχης Πέτρος.

Αρέσει σε %d bloggers: