Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, η Σχολή Εκπαίδευσης Ενηλίκων Στελεχών που οργανώθηκε στο χώρο του Προσκοπείου και λειτούργησε για τους Προσκόπους τόσο του Καΐρου όσο και της Αλεξάνδρειας.

Η αμέσως προηγούμενη Σχολή Εκπαίδευσης έγινε το 2004 ενώ των Ανιχνευτών είχε να γίνει δεκαετίες, γι αυτό ήταν πολύ σημαντική, ενώ σημείωσε μεγάλη επιτυχία, όπως σημείωσαν οι βασικοί συντελεστές της διοργάνωσης.

Κείμενο και φωτογραφίες: Γιάννης Φουρτούνας

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020,  τον εμβληματικό χώρο του Προσκοπείου που βρίσκεται στο προαύλιο του Ι.Ν των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης,  επισκέφτηκε τους Έλληνες Προσκόπους ο Mohamend Mustafa – Έφορος Διεθνών Σχέσεων – και ο Peter Amir – Έφορος Κοινωνικής Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Αιγυπτίων Προσκόπων (Ο.Α.Π.) – , οι οποίοι και απεύθυναν χαιρετισμό στους Έλληνες Προσκόπους. Από την Ελλάδα παρευρέθηκε ο Γενικός Έφορος του ΣΕΠ Χριστόφορος Μητρομάρας που είχε ταξιδέψει από την Ελλάδα, συνοδευόμενος με την Χριστίνα Μπονώρη εκπαιδευτής του Κλάδου Προσκόπων, ο Νεκτάριος Τσεσμελόπουλος – εκπαιδευτής του Κλάδου Λυκοπούλων και ο Σταύρος Παπαδόπουλος Εκπαιδευτής του Κλάδου Ανιχνευτών. 

Από την Αλεξάνδρεια ήσαν παρόντες ο κ. Δημήτρης Κάβουρας – Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων και ο Άρης Μαρκοζάνης – Έφορος Διοικήσεως, ενώ συμμετείχε και ο κ. Γιάννης Μελαχροινούδης– Έφορος Εκπαίδευσης Αποδήμων. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια όλα τα στελέχη είπε  ο Αρχηγός του Συστήματος Καΐρου και Κοινοτικός Επιτροπος κ. Ανδρέας Γιόσρι. Εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητος Καΐρου παρέστησαν η Γενική Γραμματέας  κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου (Προϊσταμένη της Εφορίας Νεολαίας και Αθλητισμού της Ε.Κ.Κ), καθώς και ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Λεωνίδας Φροντιέ.

Η κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου στον χαιρετισμό της συνεχάρει τους Προσκόπους για την επιτυχία της διοργάνωσης και τόνισε ότι η Ε.Κ.Κ είναι πάντοτε στο πλευρό των Προσκόπων σε ότι χρειαστούν, ενώ πρόσφερε εκ μέρους της Κοινότητος ένα αναμνηστικό δώρο. Ο Γενικός Έφορος στην ομιλία του τόνισε τη χαρά του που παρευρίσκεται μετά αρκετά χρόνια και πάλι στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα και την ικανοποίησή του για την άριστη λειτουργία και τις πολλές δραστηριότητες του ελληνικού Προσκοπισμού στην Αίγυπτο, ενώ πρόσφερε στους Αιγυπτίους Εφόρους αναμνηστικά των 110 χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού. Επισης, προσέφεραν στην Γενική Γραμματέα της Ε.Κ.Κ κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου ως ένδειξη τιμής στην προσφορά της στους Προσκόπους, ένα μαντήλι για τη συμπλήρωση 110 ετών από την ίδρυση του Ελληνικού Προσκοπισμού στο Κάιρο.

Αρέσει σε %d bloggers: