thumbnail of 0210
Nέο Φως 10.2.20
10/02/2020
Το Open παρουσίασε το ρεπορτάζ του ekkairo.org για την Andy Elarabi (Video)
11/02/2020
Show all

Οι ανιχνευτές του Καΐρου στο Σινά – Ευχές για τα 110 χρόνια Ελληνικού Προσκοπισμού από την κορυφή του Όρους Σινά (Photos)

Τον Δεκέμβριο του 2019, πριν κλείσει το έτος, οι Ανιχνευτές του Καΐρου πραγματοποίησαν την «Χειμερινή Δράση» τους οργανώνοντας μια 4ήμερη εκδρομή στο Νότιο Σινά από τις 27 έως 30 Δεκεμβρίου 2019.

Πρώτος σταθμός ήταν το Ιερό μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, όπου είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα, να ξεναγηθούν στους ιερούς τόπους από τον Σκευοφύλακα της Μονής Πατέρα Μιχαήλ και να του απευθύνουν ερωτήσεις που αφορούσαν την έρευνά τους.

Γράφει ο Ανδρέας Γιόσρι, αρχηγός του Συστήματος Προσκόπων Καΐρου

Στην συνέχεια ανέβηκαν στην κορυφή του όρους Μωυσέως και από τα 2.285 μέτρα ευχήθηκαν σε όλους τους Έλληνες Προσκόπους χρόνια πολλά για το νέο έτος 2020 και για τα 110 Χρόνια Ελληνικού Προσκοπισμού .


Την Τρίτη ημέρα επισκέφθηκαν την πόλη Ντάχαμπ όπου τους υποδέχθηκε και φιλοξένησε ο παλαιός Αρχηγός Ανιχνευτών Καΐρου κ. Αντώνης Καζαμίας, ο οποίος ενθουσιάστηκε από την παρουσία των Ανιχνευτών ενθυμήθηκε την εποχή που οργάνωσε παρόμοιες δράσεις και έτσι ετοίμασε ο ίδιος ένα πολύ ενδιαφέρον και ελκυστικό πρόγραμμα για τους νέους Ανιχνευτές.

Οι Ανιχνευτές σε ανταπόδοση για τα όσα πρόσφερε ο τέως Αρχηγός, του απένειμαν το προσκοπικό μαντήλι των 100 χρόνων και μαζί επανέλαβαν την υπόσχεση του Προσκόπου.


Οι Ανιχνευτές Καΐρου μέσα από αυτή την δημοσίευση θέλουν να ευχαριστήσουν από καρδιάς τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.κ. Δαμιανό, για την αγάπη του και ευλογία του, προσφέροντας τους μια ζεστή φιλοξενία καθώς και τον Πατέρα Μιχαήλ Σκευοφύλακα της Μονής για την θερμή υποδοχή και τον χρόνο που διέθεσε.

Επίσης ευχαριστούν και τον φίλο των Προσκόπων Δρ. Άτεφ Αμπντελ Λατίφ για την διάθεση λεωφορείου για τις μετακινήσεις των Ανιχνευτών. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον παλαιό Αρχηγό Αντώνη Καζαμία για το μοναδικό πρόγραμμα που ετοίμασε και την θερμή φιλοξενία του και την υλική και ηθική υποστήριξη του. “Μια φορά πρόσκοπος πάντα πρόσκοπος”.

Αρέσει σε %d bloggers: