Ανακοίνωση Περιφερειακής Εφορείας Αποδήμων

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Γενικού Εφόρου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και των σχετικών οδηγιών της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και των οδηγιών των χωρών όπου υπάρχουν Προσκοπικά Συστήματα που ανήκουν στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, αναστέλλεται η λειτουργία τους μέχρι και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.

Η ασφάλεια των μελών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Καλή υγεία και ευημερία.

Συγκεκριμένα:

1.Αναστέλλονται ανεξαιρέτως όλες οι Προσκοπικές δραστηριότητες έως και την 24η Μαρτίου 2020.

2.Όλοι οι χώροι των Προσκοπικών Συστημάτων θα απολυμανθούν για προληπτικούς λόγους, κατά την διάρκεια των 14 ημερών.

3.Σε κάθε περίπτωση, εφόσον από τις χώρες όπου υπάρχουν Προσκοπικά Συστήματα που ανήκουν στο Σ.Ε.Π. θα λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ή δίδονται ειδικότερες οδηγίες για συγκεκριμένες περιοχές, η Περιφερειακή Εφορεία του Σ.Ε.Π. θα προσαρμόζεται σχετικά.

4.Τα κατά τόπους Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π. βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους γονείς/κηδεμόνες των μελών του Σ.Ε.Π., για οποιοδήποτε θέμα απαιτηθεί.

Το Ίδρυμα Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) εάν κριθεί αναγκαίο θα λάβει επιπλέον μέτρα, δρώντας υπεύθυνα και με γνώμονα την ασφάλεια των Μελών του και των οικογενειών τους.

Ακολουθεί Ανακοίνωση της Γενικής Εφορείας του ΣΕΠ: Γενικός Έφορος

Eξαιρετικά επείγουσα

Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης Γ.Ε. 23/9.3.2020, της Ανακοίνωσης Γ.Ε. 21/28.2.2020 και σύμφωνα με τις νέες οδηγίες – έκτακτα μέτρα του Υπουργείου Υγείας της 10ης Μαρτίου 2020, με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια των Μελών μας και των οικογενειών τους, επιβάλλεται προληπτικά η αναστολή όλων ανεξαιρέτως των Προσκοπικών Δράσεων των Προσκοπικών Τμημάτων, Συστημάτων και Περιφερειακών Εφορειών για χρονικό διάστημα δέκα τεσσάρων (14) ημερών, δηλαδή από σήμερα και μέχρι και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δεν θα διεξαχθούν ούτε Προσκοπικές Εκπαιδεύσεις για τα Ενήλικα Μέλη του Σ.Ε.Π., πλην των όσων διεξάγονται ψηφιακά.

Με μέριμνα των Αρχηγών Συστημάτων, των Αρχηγών Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων, των Αρχηγών Προσκοπικών Κέντρων και των Περιφερειακών Εφόρων, θα πρέπει κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις όλων των προσκοπικών χώρων.

Οι υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης του Σ.Ε.Π. θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με τη διεξαγωγή της 36ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 23-26.4.2020, θα ακολουθήσει σύντομα νεότερη Ανακοίνωση, αναλόγως με τη συνέχιση ή όχι των εκτάκτων μέτρων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Πολιτεία.

Σε περίπτωση που δοθούν από την Πολιτεία ειδικότερες οδηγίες για οποιοδήποτε σχετικό θέμα, θα υπάρξει νεότερη Ανακοίνωση.

Παρακαλούμε για την τήρηση των ως άνω μέτρων και των σχετικών οδηγιών, για τη διασφάλιση της υγείας των Μελών μας.

Δημήτρης ΚάβουραςΠεριφερειακός Έφορος Αποδήμων

*Φωτογραφία Αρχείου.

Αρέσει σε %d bloggers: