Ύστερα από απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του ΣAE η τελετή Αδελφοποίησης των δύο συλλόγων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κ. Μιχαηλίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων που διατηρούν τα δύο σωματεία εδώ και δεκαετίες ήμαστε σήμερα εδώ για να επισημοποιήσουμε την Αδελφοποίηση των δύο συλλόγων. Οι δεσμοί που συνδέουν Αιγυπτιώτες και Κάσιους δημιουργήθηκαν αρκετά χρόνια πριν και τα θεμέλιά τους σφυρηλατήθηκαν μαζί με τη διώρυγα του Σουέζ.

Ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών, Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων φημίζεται για το Κοινωνικό, Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό του έργο. Με βάση αυτό το τρίπτυχο δραστηριοποιείται αδιάκοπα ως σήμερα. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί την επισφράγιση των δεσμών που συνδέουν τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων και τον Σύλλογο των εν Ελλάδι Κασίων και έχει ως σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων στους κοινωνικούς και πολιτιστικούς τομείς.

Ο Πρόεδρος των εν Ελλάδι Κασίων κ. Μ. Κομνηνός που έλαβε εν συνεχεία τον λόγο αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του Συλλόγου από την ίδρυσή του το 1928, τη φιλανθρωπική του δράση στα χρόνια της Ιταλικής κατοχής και κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Μετά την απελευθέρωση και την ένωση της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα ο Σύλλογος που αριθμεί σήμερα πάνω από 650 τακτικά μέλη, πολλοί από τους οποίους είναι Αιγυπτιώτες, αναδιοργανώθηκε και δραστηριοποιήθηκε περισσότερο για το καλό της Κάσου και όλων των Κασιωτών. Η αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας και τους δεσμούς μας για την υλοποίηση των στόχων μας στον πολιτιστικό και στον κοινωνικό τομέα.

Ακολούθησε η υπογραφή των πρωτοκόλλων Αδελφοποίησης και ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών, ενώ έγινε προβολή φωτογραφιών που επιμελήθηκε ο κ. Απ. Τζιτζάς από την πολύχρονη διαδρομή και τα έργα των Ελλήνων που έζησαν στις πόλεις της Διώρυγας.

Η ωραία αυτή εκδήλωση στην οποία παρέστησαν ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου στην Αθήνα κ. Χρ. Θωμαϊδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Ι. Φραγκούλης έκλεισε με δείπνο που προσέφερε ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων, ενώ χαιρετισμούς και συγχαρητήρια έστειλαν ο Δήμαρχος Κάσου κ. Μιχ. Ερωτόκριτος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Φιλ. Κοσσένας και ο Επίτιμος Πρόεδρος των εν Ελλάδι  Κασίων κ. Ι. Ζαχαριάδης.

Αρέσει σε %d bloggers: