Από της πρεσβυγενούς Εκκλησίας της Αλεξανδρείας Επιθυμώ από τα βάθη της καρδιάς μου, να απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια, για την κοίμηση του Γιάννη Στουγιαννίδη, Επιτίμου Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Χαράρε.

Ο αγαπητός μας Γιάννης έφυγε απο κοντά μας την 25η Μαρτίου 2020, σκορπίζοντας θλίψη στις καρδιές όλων μας, γιατί το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

Με αφοσίωση, υπομονή και πολύ αγάπη στάθηκε δίπλα μου τα δύο χρόνια που υπηρέτησα στην Ζιμπάμπουε ως Μητροπολίτης. Υπήρξε για μένα προσωπικά ένας πραγματικός αδελφός, φίλος και προστάτης στις δύσκολες, αλλά και χαρούμενες στιγμές. Πάντοτε δίπλα μου χωρίς να με αφήσει μόνο ούτε ένα λεπτό.

 Ο αγαπητός μας Γιάννης όρθωσε το προσωπικό του παράδειγμα και οδήγησε με τήν καλοσύνη του, την ευγένεια και την αρχοντιά του γενιές και γενιές Ελληνόπουλων, να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της Εθνικής μας Παραδόσεως στο φιλόξενο κράτος της Ζιμπάμπουε.

Προσεύχομαι ο Θεός, να αναπαύσει την μακαρία ψυχή του αγαπημένου μας Γιάννη, στα αδέλφια δε, να χαρίζει δύναμη πολλή, κουράγιο και παρηγορία, στον βαθύτατο πόνο τους.

Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε και αγαπημένε μας Γιάννη. Καλὸ σου ταξείδι.

† Ὁ Πάπας καί Πατριάρχης Ἀλεξανδρείας καί πάσης Ἀφρικῆς
Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ  Β’

Εν τη Μεγάλη Πόλει της Αλεξανδρείας

τη 28η Μαρτίου 2020

Διαβάστε επίσης:

Ζιμπάμπουε: «Έφυγε» ο Ιωάννης Στουγιαννίδης

Αρέσει σε %d bloggers: