Εικόνες καταστροφής παρουσιάζει το εντευκτήριο του ιστορικού Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής (ΣΕΑΑΣ). Οι έντονες βροχοπτώσεις που έγιναν πριν από λίγες μέρες στο Κάιρο, πρωτοφανείς για το κλίμα της Αιγύπτου, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές όχι μόνο στο μπαλκόνι, αλλά και στις εντυπωσιακές αίθουσες.

Το νερό διαπέρασε το ταβάνι και τις πόρτες, πλημμύρισε τους χώρους προκαλώντας επίσης σημαντικές ζημιές και στις εσωτερικές πόρτες. Σε άλλα δωμάτια, έχουν αποκολληθεί επιχρίσματα από το ταβάνι και σε κάποια τμήματα έχει υποχωρήσει ακόμη και η ξύλινη οροφή. Μεγάλες είναι οι ζημιές και στο αίθριο.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δηλώνουν συγκλονισμένα από την μεγάλη καταστροφή.

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής ενημερώνει τα αγαπητούς φίλους Αμπετειανούς και όλη την παροικία ότι το ιστορικό εντευκτήριο του ΣΕΑΑΣ υπέστη τεράστιες υλικές ζημιές από την πρόσφατη σφοδρή  καταιγίδα που έπληξε πριν λίγες ημέρες το Κάιρο. Συγκεκριμένα οι βεράντες και οι εξωτερικοί χώροι έχουν υποστεί ζημιές αλλά και η πρώην αίθουσα του πιγκ-πογκ και τα ταβάνια. 

Το εντευκτήριο του ΣΕΑΑΣ θα παραμείνει κλειστό τις επόμενες ημέρες λόγω των ζημιών αλλά και λόγω των αναγκαίων μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέκος Καζαμίας σε δήλωσή του στην εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου «Νέο Φως» και στην επίσημη ιστοσελίδα ekkairo.org εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον του ιστορικού συλλόγου και απευθύνει έκκληση σε όλους, είτε πρόκειται για τους αποφοίτους της Αμπετείου είτε για τους φίλους του Συλλόγου, να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών. «Υποβάλλουμε έκκληση προς όλους τους φίλους Αμπετειανούς για την ηθική ή υλική στήριξή τους προκειμένου να συνεχίσει τη δράση του ο ιστορικός Σύλλογός μας».

Ο κ. Καζαμίας, σε ό,τι αφορά την προγραμματισμένη για τις 24 Απριλίου 2020 ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, επισημαίνει ότι θα υπάρξει το προσεχές διάστημα «ενημέρωση αναλόγως με τις εξελίξεις στην χώρα, για το αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι».

Αρέσει σε %d bloggers: