Ο υπουργός Επικοινωνιών της Αιγύπτου κ. Amr Talaat, σε δηλώσεις του την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αυτές τις μέρες είναι πιο αργό το internet στη χώρα του Νείλου και αναφέρθηκε στο σχέδιο που υλοποιεί το υπουργείο του για την επέκτασή του.

Ειδικότερα ο κ. Talaat τόνισε ότι διατίθενται από τα τέλη του 2019 περίπου 30 δις λίρες Αιγύπτου για την επέκταση των διεθνών διαδρομών διαδικτύου με στόχο να αυξηθεί κατά 30% η δυνατότητα του internet μέχρι τα τέλη του 2020.

Τόνισε ότι αυτή η επέκταση βελτίωσε την ποιότητα των παροχών διαδικτύου και πρόσθεσε ότι εάν δεν είχαν υλοποιηθεί αυτά τα έργα, το internet δεν θα μπορούσε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται τις τελευταίες μέρες δεδομένου ότι λόγω κορονοϊού, οι πολίτες παραμένουν στο σπίτι τους.

Σε ο,τι αφορά την αργή ταχύτητα του Internet, την απέδωσε στην μεγάλη ζήτηση που υπάρχει και τόνισε ότι ανάλογα είναι τα προβλήματα σε όλο τον κόσμο καθώς πλέον πολλοί εργάζονται από το σπίτι τους, ενώ οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα μέσω διαδικτύου.

Αρέσει σε %d bloggers: