Το σημερινό ερώτημα που τίθεται είναι το πως ξαφνικά ο Πλανήτης μας, βρέθηκε παντελώς απροετοίμαστος στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνιού. Ξεκίνησε πριν λίγους μήνες από την Κίνα και σήμερα θερίζει στην Αμερική.

Γράφει ο Μ. Μπίσκος, Πρόεδρος ΣΕΚ

Με αποδυναμωμένα εθνικά συστήματα υγείας λόγω περικοπής δαπανών και με αργοπορημένα μέτρα, τα περισσότερα Κράτη βρέθηκαν ξαφνικά στο μάτι του κυκλώνα και τώρα το πληρώνουν ακριβά με χιλιάδες νεκρούς.

Ευτυχώς στην Ελλάδα η Κυβέρνηση έλαβε χωρίς καθυστέρηση δραστικά περιοριστικά μέτρα και δεν έχουμε προς το παρών, μία ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού.

Όμως τώρα είναι η ώρα της μάχης για να σώσουμε ζωές και κανένας μας δεν ξέρει αυτή η μάχη πότε θα τελειώσει και με πόσες απώλειες. Τα όπλα στην φαρέτρα μας φαίνεται ότι ακόμη δεν μας επιτρέπουν να νικήσουμε τον αδίστακτο αόρατο εχθρό μας.

Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές και προπαντός αισιόδοξοι, γεροί και δυνατοί, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με σύνεση την οικονομική κρίση που μας περιμένει, με μία ορθή στρατηγική εξόδου από την καραντίνα και την απαγόρευση  της κυκλοφορίας που βιώνουμε σήμερα.

Αδέλφια μας απανταχού Αιγυπτιώτες, σας θυμίζουμε ότι ξεπεράσαμε πολύ δυσκολότερες κρίσεις επιβίωσης στις πέντε ηπείρους που υπάρχουμε, ας ανασκουμπωθούμε λοιπόν για να ξεπεράσουμε και αυτήν.

Ο Καϊρινός       1/4/2020

Αρέσει σε %d bloggers: