Ένα νέο App για smartphones, με στόχο την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού στην Αίγυπτο και τη διαχείριση των ερωτήσεων των πολιτών εγκαινιάζει το Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα οι τηλεφωνικές γραμμές που έχουν δημιουργηθεί για τη διαχείριση αναφορών και ερωτημάτων για τον COVID-19 έχουν δεχθεί περισσότερες από 477.257 κλήσεις ενώ υπολογίζεται ότι καθημερινά οι εργαζόμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο καλούνται να διεκπεραιώσουν τις τελευταίες μέρες ακόμη και 40.000 ερωτήσεις.

Το γεγονός ώθησε το Υπουργείο Υγείας να δημιουργήσει ένα νέο app το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο Google Store και το iOS (πιθανότατα από την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020) με στόχο την μείωση των τηλεφωνημάτων στις ειδικές γραμμές (105 και 15335) για τον COVID-19.

Σύμβουλος πληροφορικής στο Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι οι τηλεφωνικές γραμμές λαμβάνουν καθημερινά 40.000 ερωτήσεις καθημερινά, προσθέτοντας ότι ο ηγεσία του Υπουργείου αύξησε τον αριθμό των τηλεφωνητών από  290 σε 400.

Η εφαρμογή θα περιλαμβάνει ένα σύστημα παρακολούθησης αναφορών για τον κορονοϊό, θα διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ γιατρών και πολιτών, θα υπάρχουν άρθρα και καμπάνιες ευαισθητοποίησης, ενημερωτικές εικόνες, οδηγίες για ασφαλείς αγορές και απαντήσεις σε 50 συχνές ερωτήσεις.

*Φωτογραφία αρχείου απο το Υπ. Διασποράς.

Αρέσει σε %d bloggers: