Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς ο Πατριάρχης Θεόδωρος τέλεσε την Παρασκευή 24 Απριλίου, τη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Παλαιού Καϊρου.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ο Πατριάρχης Θεόδωρος τίμησε με τον Σταυρό του Αποστόλου Μάρκου τον Πλωτάρχη Άγγελο Κιούση ο οποίος ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος στο Λιμενικό Σώμα υπηρέτησε επί δύο χρόνια στο Πορτ Σαϊντ. Χαρακτήρισε τον Μητροπολίτη Πηλουσίου Νήφωνα όσο και τον κ. Κιούση πνευματικά κεφάλαια για την παροικία του Ελληνισμού του Πορτ Σάιντ.

Παράλληλα, για άλλη μια φορά εξέφρασε την πεποίθηση ότι τώρα που ολοκλήρωσε τη θητεία του στην Αίγυπτο, θα θυμάται τους Αιγυπτιώτες, «δεν ρίψαμε τις ασπίδες μας αλλά σαν Λεωνίδες πράττομαι στον αέρα τα δόρατά μας. Ζει η Ελλάδα μας, Ζει η φιλία μας Αιγυπτου, Ελλάδος και Κύπρου», είπε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου και πρόσθεσε:

«H Ελλάδα είναι μεγάλη δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά, ούτε πανδημίες ούτε μίση και πάθη γιατί είναι μια ευλογημένη χώρα».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Ι.Μ Αγ. Γεωργίου: Θυρανοίξια από τον Πατριάρχη Θεόδωρο στον ναό της Αγ. Αικατερίνης & αποκαλυπτήρια της προτομής του ηγούμενου Αγαθάγγελου (Video /Photos)

Αρέσει σε %d bloggers: