Η Σάρα Μπερνάρ στο Κάιρο του 1888 (Photos)
13/05/2020
Η Αίγυπτος στους 10 ισχυρότερους στρατούς του κόσμου
13/05/2020
Show all

Η Αίγυπτος ανέλαβε την προεδρία της Αφρικανικής Ομάδας στον ΟΗΕ – Εστιάζει στην καταπολέμηση του COVID – 19

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Αιγύπτου στα Ηνωμένα Εθνη (ΟΗΕ) Πρέσβης, Alaa Youssef δήλωσε την Τρίτη 12 Μαΐου ότι η Αίγυπτος έχει λάβει την προεδρία της Αφρικανικής Ομάδας.

Η Αφρικανική Ομάδα μία από τις πέντε περιφερειακές ομάδες του ΟΗΕ που περιλαμβάνει 54 κράτη – μέλη από την Αφρικανική Ήπειρο. Στόχος της να υποστηρίξει τα συμφέροντα της Αφρικής στον ΟΗΕ και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς που έχουν την έδρα τους στη Γενεύη.

Ο Youssef είπε ότι η Αίγυπτος θα εστιάσει στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19) που κατέβαλε η Αφρικανική Ένωση (ΑΕ).

Προέτρεψε επίσης, τα κράτη μέλη της Αφρικανικής Ομάδας να ενισχύσουν την υποστήριξή τους αυτή την περίοδο στην προσπάθεια που καταβάλουν όλα τα κράτη της Αφρικής για την πρόληψη των συνεπειών του κορονοϊού.

Ο Αιγύπτιος διπλωμάτης προέτρεψε τα κράτη μέλη να δώσουν προτεραιότητα σε συγκεκριμένα ζητήματα κατά τη διάρκεια συνομιλιών με διεθνείς οργανισμούς όπως η ευρύτερη πρόσβαση σε ιατρικά εφόδια, η ελάφρυνση του εξωτερικού χρέους και η παροχή περισσότερης υποστήριξης στους μετανάστες, στους πρόσφυγες και στους εσωτερικούς μετανάστες.

Αρέσει σε %d bloggers: