Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για το 2019 στην Ε.Κ.Κ ήταν τα θυρανοίξια του Κοινοτικού Ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Σε λίγες μέρες, στις 21 Μαϊου ο ναός πανηγυρίζει. Λόγω του κορονοϊού, θα Λειτουργήσει χωρίς πιστούς και κεκλεισμένων των θυρών για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας.

Σε σύντομη αναδρομή θα δούμε τον σπουδαιότερο σταθμό στην σύγχρονη ιστορία του. Τα θυρανοίξιά του, όπως μεταδόθηκαν σε δορυφορική σύνδεση σε όλο τον κόσμο μέσω της ERT World, της ΕΡΤ2 και του WEB TV της ΕΡΤ.

Τα θυρανοίξια του ιστορικού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο έγιναν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Ήταν το γεγονός της χρονιάς όχι μόνο για την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου αλλά και για ολόκληρο τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

Την παραμονή στις 27 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε ο Εσπερινός των Θυρανοιξίων χοροστατούντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ τη ζωντανή σύνδεση των θυρανοιξίων του Κοινοτικού Ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο web tv της ΕΡΤ.

Δορυφορική μετάδοση σε όλο τον κόσμο

Η προβολή των εκδηλώσεων έγινε σε όλο τον κόσμο μέσω της δορυφορικής μετάδοσης από την ΕΡΤ2, την ERT World και το WEB TV της δημόσιας τηλεόρασης. Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ευχαριστεί θερμά τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Φώτη Καφαράκη που στήριξε εξ αρχής και με κάθε τρόπο τη ζωντανή μετάδοση των θυρανοιξίων του Ι.Ν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει και στον Διευθυντή Παραγωγής κ. Παναγιώτη Κατσούλη ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της δορυφορικής μετάδοσης.  Η Ε.Κ.Κ ευχαριστεί την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, οι οποίες βρίσκονται πάντα στο πλευρό του απόδημου Ελληνισμού και προβάλουν το έργο των ανά τον κόσμο Ελλήνων και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, διατηρώντας ζωντανούς τους δεσμούς με την μητέρα πατρίδα.

Σε ότι, αφορά το συντονισμό για την προβολή του ιστορικού γεγονότος των θυρανοιξίων ανέλαβε η δημοσιογράφος κ. Κάτια Τσιμπλάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας της Ε.Κ.Κ, η οποία – μεταξύ άλλων – επιμελήθηκε το official video που προβαλλόταν σε video wall την παραμονή των θυρανοιξίων. Τη σκηνοθετική επιμέλεια του video, είχε η κ. Ευγενία Γιαννακοπούλου. Η κ. Τσιμπλάκη ανέλαβε τη διοργάνωση της αποστολής των δημοσιογράφων, την έκδοση των δελτίων τύπου και της προβολής των θυρανοιξίων στα social media (facebook, instragram και twitter) στο κανάλι Υou Τube της Ε.Κ.Κ και στην έκδοση ειδικού αφιερωματικού τεύχους της εφημερίδας «Νέο Φως».

Ευχαριστίες εκφράζονται και στον Διευθυντή Οικονομικών της Ε.Κ.Κ κ. Εμάντ Φάουζι ο οποίος αυτοβούλως ήρθε από τα ξημερώματα των θυρανοιξίων στο ναό και με την ευγένεια και την υπομονή του έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη μετάφραση μεταξύ της υπεύθυνης επικοινωνίας της Ε.Κ.Κ και της κρατικής τηλεόρασης της Αιγύπτου, από το βανάκι της οποίας έγινε η δορυφορική σύνδεση.

Αρέσει σε %d bloggers: