Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο ήταν φέτος διαφορετικός. Χωρίς πιστούς και κεκλεισμένων των θυρών στις 21 Μαϊου, στον ομώνυμο Κοινοτικό Ναό, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου κ. Νικόδημο τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου προσευχήθηκε για την εξάλειψη της πανδημίας του κορονοϊού. Προσευχήθηκε επίσης για ολόκληρη την παροικία, την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, την Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ κ. Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη, τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστο Καβαλή, την Προϊσταμένη της Εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και σύσσωμη τη Διαχειριστική Επιτροπή της Ε.Κ.Κ.

Επίσης, ο Πατριάρχης Θεόδωρος μνημόνευσε τον κτήτορα του Κοινοτικού Ναού και Μεγάλο Ευεργέτη Νέστωρα Τσανακλή, όλους τους Προέδρους της Ε.Κ.Κ  που έχουν αποβιώσει αλλά και τον Ανδρέα Μαυρομάτη, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Αδελφότητας στο Κάιρο, που «έφυγε» πριν από λίγες μέρες από κοντά μας.

Διαβάστε επίσης:

Πατριαρχικός Εσπερινός χωρίς πιστούς στον Αγ. Κωνσταντίνο – Για πρώτη φορά το «διαμάντι» της Ορθοδοξίας γιόρτασε κεκλεισμένων των θυρών (Video / Photos)

Αρέσει σε %d bloggers: