Διαβάστε στο «Νέο Φως» που κυκλοφορεί σήμερα:

Αφιέρωμα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδο Κασιμάτη που έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό. To «τελευταίο αντίο» από τους Αιγυπτιώτες και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΑΣ – Το πρόβλημα της έξωσης και η λύση που έρχεται μέσω της Ε.Κ.Κ. Άρθρο – παρέμβαση του Προέδρου της Ε.Κ.Κ Χρήστου Καβαλή.

Αφιέρωμα στη δράση των Αιγυπτιωτών κατά τον Β ΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Μαρία Παπανικολάου, Ιστορικός – Αρχειονόμος,  Επικεφαλής του Τμήματος Σύγχρονων Αρχείων του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Καΐρου γράφει για τον ήρωα Στέφανο Καζούλλη και φέρνει στο φως αδημοσίευτες φωτογραφίες από την οικογένειά του και τη ζωή τους στην Αλεξάνδρεια. Επίσης, ανασύρει δημοσιεύματα από το πώς αποτύπωνε ο Αιγυπτιώτικος Τύπος τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη δράση των Αιγυπτιωτών.

Ο Γιάννης Μελαχροινούδης, Αρχηγός των Προσκόπων Καΐρου, Αμπετειανός και Πρόσκοπος, όπως υπογράφει, κάνει αναδρομή στη συμμετοχή των προσκόπων του Καΐρου στις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Ξεφυλλίζει μαζί μας το άλμπουμ με τις ιστορικές φωτογραφίες από τη δράση των Προσκόπων.

16 Χρόνια Πατριαρχίας Θεοδώρου Β’

Η Αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγ. Μάρκου στην Ι.Μ του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο από τον Πατριάρχη Θεόδωρο.

Παύλος Ταμβάκης: Ο Αιγυπτιώτης που δημιούργησε πρωτοποριακό σύστημα B2B προμηθειών στο Mediterraneo

Mε αυστηρά μέτρα για τονCOVID19 ο εορτασμός του Ελ Αλαμέιν

Αγ. Δημήτριος Ζεϊτούν: Λεωφορείο της Ε.Κ.Κ για τον Πανηγυρικό Εσπερινό

Ι.Ν Αγ. Αναργύρων Σούμπρας – Εκκλησιαστική Πανήγυρις

Διαβάστε την εφημερίδα σε μορφή pdf:’

1019

Αρέσει σε %d bloggers: