Ένα νέο πρόγραμμα το οποίο θα προσελκύσει πτήσεις τσάρτερ στην Αίγυπτο επεξεργάζεται το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της χώρας, με βάση το οποίο θα δίνονται κίνητρα σε αυτές.

Το πρόγραμμα αναμένεται να το  ξεκινήσει από τις αρχές  Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις  30 Απριλίου 2021. Ειδικότερα το Αιγυπτιακό υπουργείο Τουρισμού θα προσφέρει κίνητρα σε δύο επίπεδα. Το πρώτο θα αφορά τις  αεροπορικές εταιρείες που κάνουν πτήσεις  από 2 έως 15 φορές την εβδομάδα και το δεύτερο για εκείνες που εκτελούν περισσότερες από 15 εβδομαδιαίες πτήσεις. Το τελευταίο πρόγραμμα κινήτρων της Αιγύπτου ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2020.

 Οι αεροπορικές εταιρείες έλαβαν πληρωμές σε μετρητά από 2.000 δολ. ανά ταξίδι με βάση τον αριθμό των εβδομαδιαίων πτήσεων. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον τουριστικό κλάδο της χώρας, με αποτέλεσμα η Αιγυπτιακή κυβέρνηση να προσπαθεί να προσελκύσει νέους επισκέπτες ενώ παράλληλα επεκτείνει το πρόγραμμα τουριστικής υποστήριξης κατά τρεις μήνες.

Αρέσει σε %d bloggers: