Στη θλίψη βύθισε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αλλά και τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό η εκδημία του Μητροπολίτου Πηλουσίου Νήφωνος.

Στο λογαριασμό που διατηρούσε στο facebook o μακαριστός ιεράρχης το ποίμνιο του και οι αγαπημένοι του φίλοι δημοσίευσαν φωτογραφίες από το πολυσχιδές του έργο. Ορισμένες από αυτές τις δημοσιεύει σήμερα η επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Κ.Κ ekkairo.org εμπλουτισμένες με άλλες από την παρουσία του στα μεγάλα εκκλησιαστικά γεγονότα του Καΐρου.

Ο κατά κόσμον Νικήτας Τσαβαρής γεννήθηκε το 1959 στη Νίκαια Αττικής. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και από την Θεολογική Σχολή Αθηνών. Το 1982 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγκαράθου Ηρακλείου Κρήτης  από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1984 από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης Τίτο. Υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Μητρόπολη Περιστερίου και το 2005 αποσπάστηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όπου υπηρέτησε ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου. Στις 18 Οκτωβρίου 2009 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Βαβυλώνος.

Την χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Αξώμης Πέτρο, Περιστερίου Χρυσόστομο (Εκκλησία της Ελλάδος), Πηλουσίου Καλλίνικο, Ερμουπόλεως Νικόλαο, Χαρτούμ Εμμανουήλ και τους Επισκόπους Κνωσού Ευγένιο (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Μαρεώτιδος Γαβριήλ και Νιτρίας Νικόδημο. Στις 26 Νοεμβρίου 2014 εξελέγη Μητροπολίτης Πηλουσίου. Εκοιμήθη στο Πορτ Σάιδ της Αιγύπτου στις 8 Δεκεμβρίου 2020.

Αρέσει σε %d bloggers: