Η Αίγυπτος υπέγραψε μνημόνιο συνεννόησης με τη Siemens την Tετάρτη  13 Ιανουαρίου 2021 για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας, κόστους 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργικο Συμβούλιο, η ταχεία σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέει τις ανατολικές με τις βόρειες ακτές της Αιγύπτου.

Οι εργασίες, αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως. Σε πρώτο στάδιο το σιδηροδρομικό δίκτυο θα αναπτυχθεί σε 460 χλμ το οποίο θα ξεκινά από την Ain Sokhna στην Ερυθρά Θάλασσα και θα φτάνει έως το νέο El Alamein στις ακτές της Μεσογείου.

Το έργο στην αρχική του φάση θα περιλαμβάνει 15 σταθμούς και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε μετά από συνάντηση μεταξύ του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens, Joe Kaeser.

Σημειώνεται ότι η Siemens έχει ήδη δημιουργήσει τρία εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας 4,8 gigawatt στην Αίγυπτο από το 2015 μέχρι σήμερα, με συνολικό κόστος 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αρέσει σε %d bloggers: