Ακολουθώντας τις οδηγίες της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης, αναστέλλονται οι εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις και οι δράσεις υπαίθρου των Προσκόπων Καΐρου μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου. Αποχαιρετώντας, για λίγο, τις δράσεις υπαίθρου και για μια δυναμική αρχή της νέας χρονιάς 2021, οι Βαθμοφόροι των Προσκόπων Καΐρου και η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης ΕΚΣ, οργάνωσαν, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, μια μοναδική μονοήμερη εκδρομή στο Φαγιούμ, στην οποία συμμετείχαν 48 μέλη του Συστήματος Προσκόπων μαζί με 25 γονείς.

Γράφει ο Καϊρινός Πρόσκοπος Γιάννης Μελαχροινούδης

Οι 73 εκδρομείς, μετακινούμενοι με 3 υπερπολυτελή λεωφορεία της μεγάλης εταιρείας NASCO TOURS, και τηρώντας πιστά τα μέτρα προστασίας δημόσιας υγείας, επισκέφθηκαν στην Όαση Φαγιούμ, τους καταρράκτες της κοιλάδας του Ραγιάν (Wadi Al Rayan), έκαναν βαρκάδα στην λίμνη Ραγιάν (Lake Rayan) , σκί στους αμμόλοφους (sandboard) της περιοχής και ανέδειξαν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο με τις όμορφες κεραμικές τους δημιουργίες στο χωριό «Tunis Village” όπου τα γνωστά εργαστήρια κεραμικής τέχνης.

Τα 9 Ενήλικα Στελέχη των Προσκόπων Καΐρου μαζί με τα 4 μέλη της ΕΚΣ, πρόσφεραν στα 8 Λυκόπουλα, στους 11 Προσκόπους, στους 10 Ανιχνευτές και στα 4 Μέλη Δικτύου μια μοναδική εμπειρία μέσα από το άρτιο προσκοπικό πρόγραμμα. Ταυτόχρονα δόθηκε η ευκαιρία στους 25 συμμετέχοντες κηδεμόνες να ζήσουν από κοντά μια όμορφη Προσκοπική Δράση. Την δράση τίμησε με την συμμετοχή του ο Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Α. Γιόσρι (και Κοινοτικός Επίτροπος) μαζί με τον Έφορο της Περιφέρειας Γ. Αγγελίδη. Ανάμεσα στους γονείς ήταν και οι Κοινοτικοί Επίτροποι (Παλαιοί Πρόσκοποι Καΐρου) κ.κ. Α. Ρούσσος, Λ.Φοντριέ και Σ.Χαλκιάς.

Κατά την δράση γονείς και Βαθμοφόσοι και ΕΚΣ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις διαδικτυακές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες 6 εβδομάδες τις οποίες έχουν επιμεληθεί τα Επιτελεία των 3 Προσκοπικών Τμημάτων των Προσκόπων Καΐρου.

Εύγε στις Κυρίες της ΕΚΣ Ευαγγελία, Ράνια, Μαρία και Χριστίνα και ένα μεγάλο ΑΡΙΣΤΑ για το πρόγραμμα της δράσης στα Ενήλικα Στελέχη των Προσκόπων Καΐρου Μάριο, Ιωάννα, Κρίς, Όλγα, Χρήστο Κ., Έντζι, Ναταλί, Χρήστο Α. και Γιάννη καθώς και στον Περιφερειακό Ανδρέα και τον Έφορο Γιώργο Α. για την ηθική – υλική βοήθεια τους. Τέλος ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τους 73 συμμετέχοντες στην Ελληνικών Συμφερόντων NASCO TOURS και την Αντιπρόεδρο της εταιρείας κα. Μάχη Γαβαλά για την υποστήριξη και προσφορά προς τους Προσκόπους Καΐρου.

Αρέσει σε %d bloggers: