Η Mαλαμίτσα Καπετανοπούλου γεννήθηκε στην Ισμαηλία το 1940. Πατέρας της ο Γιώργος Καπετανόπουλος από το Βόλο που εργαζόταν στο Τυπογραφείο της Εταιρείας της Διώρυγας του Σουέζ και μητέρα της η Κλεάνθη Σιφωνιού με καταγωγή από Σίφνο και Σύμη, ενώ ήταν παντρεμένη από το 1961 με τον Ελληνο-Αυστραλό Γιάννη Καρρά (Καραθανάση) από τα Κύθηρα, ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και κατόπιν ανταποκριτή του «Νέου Κόσμου» στο Μπρίσμπαν, ο οποίος και την πήρε μαζί του στην Αυστραλία.

Γράφει ο Ν. Νικηταρίδης, ερευνητής της ιστορίας των Αιγυπτιωτών

Η οικογένεια το 1956 βρισκόταν στην Ελλάδα, όταν ξέσπασε η Κρίση του Σουέζ και ο πατέρας της αποφάσισε να μείνουν μόνιμα πλέον στην πατρίδα. Έτσι, με την αποζημίωση των Γάλλων άνοιξε στη Γλυφάδα το Snack-Bar Express”, το οποίο μάζευε τους Ιταλούς τραγουδιστές της περιοχής. Μία μέρα ζήτησαν να τους φτιάξει μία μακαρονάδα και ήταν τόσο πετυχημένη η μπολονέζ που μπήκε στον κατάλογο και έτσι το Express έγινε το πρώτο ιταλικό εστιατόριο στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας κάθε βράδυ όλο τον καλό τον κόσμο που ζητούσε φαγητό μετά από τα κέντρα διασκέδασης.

Την ίδια χρονιά (1956) η  Μίτση συμμετέχει στα Καλλιστεία και καταφέρνει μεταξύ 450 κοριτσιών να φτάσει μέχρι την τελευταία πεντάδα. Κατόπιν, αφού σπούδασε σε σχολή μοντελίστ, εργάστηκε αρχικά στην οικογενειακή επιχείρηση βοηθώντας τη μητέρα της στη μαγειρική και κατόπιν ως μοδίστρα στον Οίκο Τσοπανέλη, όπου έραβε φορέματα και η βασίλισσα Φρειδερίκη.

Φωτογραφία: Νέος Κόσμος/Αυστραλία

Το 1965 η οικογένεια με τα δύο παιδιά τους επιστρέφουν στην Ελλάδα από την Αυστραλία και την ίδια χρονιά η Μίτση παίρνει μέρος σε ένα διαφημιστικό για προϊόντα μαλλιών, ενώ το 1969 γίνεται η σωσίας της Αλίκης με τη Φίνος Φιλμ, όπου εργάστηκε για δύο χρόνια με τον όρο να τη χρησιμοποιεί στα δύσκολα και μακρινά πλάνα της λαμπερής πρωταγωνίστριας  Στην «Νεράιδα και το Παλικάρι», οπότε η Αλίκη ήταν έγκυος, στη «Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» στην σκηνή της επίθεσης των Ιταλών, κ.ά., έχοντας πάντα τις καλύτερες φιλικές σχέσεις με την Εθνική μας Σταρ. Σήμερα ζει στο Μπρίσμπαν μεταφέροντας στα αγαπημένα της πρόσωπα μοναδικές στιγμές από την Χρυσή Εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Αρέσει σε %d bloggers: