«Η Αθήνα του lockdown»: Ένα ζωγραφικό χρονογράφημα από την Ελληνοαιγύπτια Farida El Gazzar
09/07/2021
Λαλέ και Νικόλα να ζήσετε! (videos / photos)
09/07/2021
Show all

Έντονη ανησυχία του Ελληνικού ΥΠΕΞ για την μονομερή απόφαση της Αιθιοπίας να προβεί στην δεύτερη φάση πλήρωσης του Φράγματος της Αναγέννησης

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του για τη μονομερή απόφαση της Αιθιοπίας να δημιουργήσει φράγμα στερώντας και από την Αίγυπτο, τα ύδατα του Νείλου. Την κραυγή αγωνίας του είχε εκφράσει πριν από λίγες εβδομάδες και ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β.

“Εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας για την μονομερή απόφαση της Αιθιοπίας να προχωρήσει στην δεύτερη φάση πλήρωσης του φράγματος της Αναγέννησης (Grand Ethiopian Renaissance Dam).

Η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με τις άλλες δύο χώρες που επηρεάζονται άμεσα από την ροή των υδάτων του Νείλου, ήτοι την Αίγυπτο και το Σουδάν.

Μονομερείς ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν βοηθούν στην εξεύρεση της επίλυσης του ζητήματος στη βάση διαπραγματεύσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών. Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της Αφρικανικής Ένωσης για την επίτευξη μιας λύσης που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές”.

Αρέσει σε %d bloggers: