Τα νέα και οι πληροφορίες έρχονται πολύ ελπιδοφόρα από την πατρίδα Ελλάδας, όπου οι νέοι απόδημοι συμμετέχοντες του Προγράμματος “Νόστος” βρίσκονται αυτές τις μέρες.

Με ένα βαρύ καθημερινό πρόγραμμα, με αλλεπάλληλες συναντήσεις και συνεργασίες με κυβερνητικούς και θεσμικούς παράγοντες της πατρίδας, οι απόδημοι νέοι διακονούν αδιαλείπτως τις ιδέες και τα προτάγματα του “Νόστος” για ειρήνη, συνεργασία, ανοχή στην διαφορετικότητα και πάνω από όλα για αλληλοπεριχώρηση μεταξύ των λαών. Μεταφέρουν με το πείσμα, την φρεσκάδα της νιότης τους και με το εγκάρδιο χαμόγελό τους την ιδέα ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.

Μας στέλνουν τις ανταποκρίσεις τους και τις φωτογραφίες που τραβούν από το μοναδικό αυτό οδοιπορικό τους κάνοντάς μας κοινωνούς της δικής τους ενδιαφέρουσας εμπειρίας.

Το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουλίου οι απόδημοι νέοι μας επισκέφτηκαν τον μαγευτικό Ναό του Ποσειδώνα, στο «Σούνιον ιερόν» όπως χαρακτηριστικά το αναφέρει ο Όμηρος στην Οδύσσεια. Θαύμασαν την μοναδική αρχιτεκτονική του αρχαίου αυτού ναού και απόλαυσαν το λίογερμα με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Ενα σημείο που συγκινεί και προσελκύει καθημερινά κοντά του ανθρώπους από όλο τον κόσμο. ” Ήταν μια μαγευτική και μοναδική εμπειρία η επίσκεψή μας στο Σούνιο” μας μετέφεραν οι απόδημοι νέοι. “Είχαμε ακούσει πολλά για το Σούνιο και τον ναό του Ποσειδώνα, αλλά δεν το χωρούσε ο νους μας ότι θα μπορούσε να υπάρξει τόση ομορφιά σε ένα κομμάτι γής”.

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου οι απόδημοι νέοι επισκέφτηκαν την Βουλή των Ελλήνων. Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του κοινοβουλίου ξεκίνησαν τις προγραμματισμένες εργασίες στο πλαίσιο του Προγράμματος “Νόστος”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η έντονη και παραγωγική ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και προτάσεων αναφορικά με το Κυπριακό πρόβλημα δίνοντας το στίγμα ότι η νέα γενιά αγρυπνεί και ενδιαφέρεται ζωηρά για τα μεγάλα και φλέγοντα ζητήματα που πυροδοτούν εντάσεις μεταξύ των λαών.

Φωτογραφίες από τους συμμετέχοντες από τις δύο μέρες. Θα ακολουθήσουν και άλλες που θα μας στείλουν οι συμμετέχοντες νέοι, οι οποίες και θα προστεθούν στην σελίδα.

Αρέσει σε %d bloggers: