Φασουλής και Καραγκιόζης στην Αίγυπτο των Ελλήνων
05/08/2021
Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε Άκη Αυγουστιάδη
06/08/2021
Show all

Επίσημη συνάντηση στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης “ΖΗΝΩΝ” είχαν οι 15 νέοι του “Νόστος”

Βασίλης Α. Πουλαρίκας

Επίσημη συνάντηση και ενημέρωση είχαν σήμερα στις 12:00 το μεσσημέρι οι 15 νέοι συμμετέχοντες του “Νόστος”από τον αρχηχό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο κ. Δημόκριτο Ζερβάκη στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης “ΖΗΝΩΝ” στην Λάρνακα.

Ο κ. Ζερβάκης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες απόδημους νέους, εξήρε το Προγράμμα “Νόστος” και την συμαντική δυναμική του ανάμεσα στις τρείς χώρες την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο και στην συνέχεια ενημέρωσε διεξοδικά τους συμμετέχοντες νέους για την αποστολή και τους στόχους  του Κ.Σ.Ε.Δ. που είναι να συντονίζει, ελέγχει και να κατευθύνει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, με σκοπό τον εντοπισμό και την διάσωση στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, ατόμων των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο συνεπεία αεροπορικών η ναυτικών ατυχημάτων μέσα στην περιοχή ευθύνης του, που ταυτίζεται με το FIR .

Οι νέοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, παρακολούθησαν από κοντά τις επιχειρησιακές πρακτικές και στην συνέχεια παρακάθισαν σε γεύμα που παρέθεσε πρός τιμήν τους ο κ. Ζερβάκης.

Αρέσει σε %d bloggers: