Επτά Αιγύπτιοι υποψήφιοι υπέβαλλαν φέτος αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις Ελληνομάθειας στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου που είναι το επίσημο εξεταστικό κέντρο διεξαγωγής των εξετάσεων πιστοποίησης της Ελληνομάθειας  στο Κάιρο, τις οποίες διοργανώνει  το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας .

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν τελικά από 5-7 Οκτωβρίου αντί του αρχικού τους προγραμματισμού τον Μάιο, αφού αναβλήθηκαν λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στα επίπεδα Α2, Β2 και Γ1 και στις τέσσερις δεξιότητες, κατανόηση και παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου. Τα αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα.

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου ξεκινάει και φέτος δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά παρά τις δυσκολίες λόγω των μέτρων της πανδημίας και της καθυστερημένης έναρξης της σχολικής χρονιάς στα Αιγυπτιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου κ. Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος η προσπάθεια για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας σε Αιγύπτιους πολίτες αποδίδει χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερους καρπούς, με το ενδιαφέρον των Αιγυπτίων να παραμένει αμείωτο, καθιστώντας το Πολιτιστικό Κέντρο σημαντικό παράγοντα στην διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και απαραίτητη πολιτισμική γέφυρα ανάμεσα στους δύο λαούς.

Τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει με φυσική παρουσία των μαθητών και με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και θα συνεχιστούν αναλόγως της πορείας της πανδημίας στην τάξη ή εξ αποστάσεως.

Αρέσει σε %d bloggers: