Με μια χαρούμενη τελετή στο Προσκοπείο του Καΐρου, στον προαύλιο χώρο του Κοινοτικού  Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης, ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου η νέα Προσκοπική περίοδος για τα Λυκόπουλα, τους Πρόσκοπους και τους Ανιχνευτές, όπου με τους Αρχηγούς τους και όλα τα μέλη του 1ου Προσκοπικού Συστήματος Καΐρου, αλλά και με την παρουσία γονέων και φίλων του Προσκοπισμού  έκαναν τον Αγιασμό και την ελπιδοφόρο έναρξη της νέας προσκοπικής περιόδου 2021-2022 με την μυσταγωγική και τελετουργική αφή τη Προσκοπικής φλόγας.

Τον Αγιασμό τέλεσε με την εύφωνη αρωγή του ιεροψάλτη Γιάννη Κούντρια ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου π. Στέφανος, ο οποίος μετέφερε στα παιδιά, τις θερμές ευχές και την αγάπη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, όπως και του Πατριαρχικού Επιτρόπου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου έτσι ώστε, όπως τόνισε, αυτή η νέα χρονιά να κυλήσει με υγεία και χαρά. Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος τους ευχήθηκε μέσα από τις ωραίες και εποικοδομητικές  δραστηριότητες του Προσκοπισμού  να καταρτιστούν περισσότερο και να διαμορφώσουν έναν καλύτερο και πληρέστερο χαρακτήρα.

Στην συνέχεια ο Αρχηγός των Προσκόπων Καΐρου και Έφορος Εκπαίδευσης Ελλήνων Αποδήμων Προσκόπων κ. Γιάννης Μελαχροινούδης έκανε έναν εκτενή απολογισμό των δράσεων της προηγούμενης προσκοπικής περιόδου και μοιράστηκε με τους παριστάμενους τα όνειρα και τις επιδιώξεις του Προσκοπικού συστήματος για την νέα χρονιά.

Στην τελετή τιμήθηκαν επίσης  άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα στον Προσκοπισμό και βοήθησαν  έμπρακτα τις δράσεις του όπως: ο επιχειρηματίας κ. Αντώνης Καζαμίας για τις χορηγίες του, η κα. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου για την αδιάλειπτη στήριξη  του Προσκοπικού ιδεώδους, η κα Μάχη Γαβαλά, εκπρόσωπος της εταιρίας Νasco Tours για την σημαντική βοήθειά της στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις των Προσκόπων, όπως επίσης και ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος για την αγάπη του για τον Προσκοπισμό.

Στην συνέχεια ο κ. Μελαχροινούδης τίμησε και παρουσίασε στους παριστάμενους, τους ανθρώπους που όπως τόνισε με έμφαση «αν δεν τους έχουμε κοντά μας δεν μπορεί να γίνει τίποτα». Και αυτοί είναι οι ενήλικες Αρχηγοί του Συστήματος.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Νικόλαος Γαριλήδης, ο κ. Γιώργος Οικονόμου, γραμματέας Πρεσβείας Β’, ο κ. Ηλίας Γαλάνης Σύμβουλος Δημοσιας Διπλωματίας, και η κα. Ιωάννα Κακαλίδη Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας. Επίσης παρέστησαν ο Διευθυντής και η Διευθύντρια Οικονομικών του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος και κα Κωνσταντίνα Γεδεών.

Η χαρούμενη τελετή έληξε με προσκοπικά τραγούδια που μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν και με το πλούσιο κέρασμα για όλους, από την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης.

 

Η αφή της Προσκοπικής φλόγας.

Δείτε παρακάτω εικόνες από την τελετή έναρξης της νέας Προσκοπικής περιόδου 2021-2022 .

Αρέσει σε %d bloggers: