Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Άνω Γλυφάδα το ετήσιο μνημόσυνο του Επιτίμου Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου αειμνήστου Νικολάου Πολίτη. Πολλοί συγγενείς και φίλοι τίμησαν την μνήμη του Νικόλα Πολίτη και ανάμεσα σε αυτούς ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής, η Μεγάλη Ευεργέτιδα κα Αικατερίνη Μπελεφάντη – Σοφιανού και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Μιχάλης Μπίσκος.

Συνήθως αναφερόμαστε στους εκλιπόντες με την φράση: «έφυγε από την ζωή» θέλοντας άρχικα να επικοινωνήσουμε την θλίψη μας, αλλά και να  δηλώσουμε, άρα και να αποδεχτούμε εμείς οι ίδιοι πρώτα, το αναπόφευκτο υπαρξιακό γεγονός του θανάτου. Ότι δεν είναι πιά κοντά μας, το προσφιλές μας πρόσωπο. Ότι δεν θα μπορέσουμε να τον ξαναδούμε ή να μιλήσουμε μαζί του δια ζώσης.

Όμως πέραν του ορατού κόσμου των πέντε μας αισθήσεων υπάρχει και ο άυλος κόσμος της σκέψης και του στοχασμού.

Και από αυτόν τον αιώνιο, άυλο και άχρονο κόσμο δεν θα «φύγει» ο Νικόλας Πολίτης. Θα είναι πάντα ένα ενεργό κομμάτι της μνήμης όλων των ανθρώπων με τους οποίους ήρθε σε επαφή. Ένα φωτεινό παράδειγμα ήθους, παρρησίας και προσφοράς στα κοινά από όποια θέση και να ανέλαβε.

Ο Νικόλας Πολίτης ήταν ένας εξαιρετικός και καταξιωμένος επαγγελματίας, ένας άριστος οικογενειάρχης, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τα «κοινά» με πρώτο και βασικό του μέλημα την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο. Άφησε το σημάδι του από όποια θέση και αν ανέλαβε. Ήταν ο νεότερος σε ηλικία πάροικος που εξελέγη ποτέ κοινοτικός επίτροπος και σε όλο τον βίο του ήταν ακάματος αρωγός των δράσεων του Πατριαρχείου. Αναδείχτηκε σε πολλές θέσεις και τις υπηρέτησε όλες με απαράμιλλη ζέση όπως: του Γενικού Γραμματέα και του Αντιπροέδρου της ΕΚΚ, του Προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, του Αντιπροέδρου του ΣΕΑΑΣ, του Προϊστάμενου της Εφορείας Ακίνητης Περιουσίας, του Προϊστάμενου της Επιτροπής Τεχνικών, του Προϊστάμενου της Επιτροπής Αρχείων και του Νέου Φωτός, όπως επίσης και στο Δ.Σ του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου και του Μεταφραστικού τμήματος, ενός τμήματος για το οποίο η άμεση συνεργάτιδα του κα. Ελένη Φοντριέ είχε αναφερθεί με τα φωτεινότερα χρώματα για την σημαντικότατη προσφορά του Νικόλα Πολίτη ως ενός ακριβοδίκαιου  προϊστάμενου, που τον διέκρινε μια έμφυτη ευγένεια και μια καλή διάθεση προς όλους τους υφισταμένους του, από τον μικρότερο ιεραρχικά έως τον μεγαλύτερο και ως ενός ανθρώπου, που όπως με συγκίνηση τόνισε  η κα Φοντριέ, δημιούργήσε την πρώτη dreamteam  του Μεταφραστικού.

Αιωνία του η μνήμη.

Αρέσει σε %d bloggers: